Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Muhtarlık kaldırılacak, tek pusula olacak! İşte yeni sistem…

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘Büyükşehir’ açıklaması sonrasında parti kurmaylarının harekete geçtiği belirtildi.

Muhtarlık kaldırılacak, tek pusula olacak! İşte yeni sistem…
REKLAM ALANI
7 Nisan 2019 15:37

Çalışmalarda büyükşehirlerde muhtarlık görevinin de kaldırılması planlanıyor.  Seçim sonuçları sonrasında birçok şehirde belediye başkanlığının başka partiden, belediye meclisinin ise başka bir partiden olması nedeniyle yaşanabilecek sıkıntılar konusunda tartışmalar devam ederken, MHP lideri Devlet Bahçeli de geçtiğimiz günlerde yeni sistem önerisinde bulunmuştu. Bahçeli konuyla ilgili ‘Büyükşehirleri seçelim, o da ilçe belediye başkanlarını seçsin” teklifinde bulunmuş, AK Parti de teklife sıcak yaklaşmıştı. AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, MHP liderine önerisiyle ilgili “Sayın Bahçeli, kamu hizmetinin daha iyi verilmesi ve büyükşehir belediye başkanı ile ilçe belediye başkanı arasında, hizmet etme çalışmalarını, çabalarını sekteye uğratacak siyasal farklılıkların olmaması için, bu değerlendirmeyi yaptığı kanaatindeyim. Sayın Bahçeli, bir öneride bulundu. Bu çok kıymetlidir. Buna ilişkin çalışmalar yapılabilir ama bunlar ortak mutabakat ile yapılır.’ demişti.  MHP kurmaylarının, Bahçeli’nin açıklamaları üzerine harekete geçtiği ve daha önce AK Parti’nin de üzerinde çalıştığı büyükşehirler dışında kalan bazı illerin ‘Büyükşehir’ kapsamına alınmasını kapsayan taslak ile birlikte hazırlayacakları taslağı TBMM‘ye getireceği ifade edildi. Tek pusula MHP kurmaylarının çalışmalarına göre, 30 büyükşehirde belediye başkan adayı ekibi ile birlikte seçime girecek. Oy pusulasısında büyükşehir belediye başkan adayının altında ilçe belediyelerinin başkan adaylarının da adı yazacak. Bu sayede başkan seçimi tek bir pusulada gerçekleştirilebilecek. Öte yandan MHP tarafından hazırlanacak ‘Büyükşehir‘ yasasıyla beraber özellikle ilçe belediyelerinin yetkilerinin yeniden düzenleneceği, bu kapsamda da ilçe belediyelerinin yetkilerinin arttırılacağı söyleniyor. Muhtarlığa son  MHP’nin çalışmasında, büyükşehirlerdeki muhtarlıkların da kaldırılması söz konusu olurken, büyükşehirlerde muhtarların eskisi kadar etkin olmaması gerekçesiyle bir düzenleme yapılacağı iddia ediliyor. MHP’nin kurmaylarının ortaya koyacağı çalışmanın AK Parti kurmayları ile birlikte inceleneceği ve iki partinin birlikte bir görüşe varacağı, ardından da Büyükşehir tasarısının Kasım ayı içerisinde TBMM’ye getirilmesi bekleniyor.

Samsun Gazetesi | Samsun Canlı Haber

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.