Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

MÜJDE!

İlkadım Belediyesi tarafından uygulanan Hilal Kart, ‘Kredi Kartı’ özelliği ile 2022 yılında uygulamaya konulacak

MÜJDE!
REKLAM ALANI
5 Aralık 2021 17:08 | Son Güncellenme: 5 Aralık 2021 17:24

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Modern ve sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği “Hilal Kart” uygulamasını günümüz şartlarına modernize ederek kredi kart kullanımı özelliği kazandırarak ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtmaya başladık” açıklamasında bulundu.

AİLE SAYISI BELİRLENDİ, KARTLAR HAZIR
İlçe genelinde tespit edilen 4 bin 800 aileye verilmek üzere modernize edilen ve kredi kart özelliğine kavuşan Hilal Kart uygulamasına geçtiklerini hatırlatan Başkan Demirtaş, “Yaptığımız incelemelerle yardım yapmamız gereken aile sayısı netleştirldi ve ilgili bankaya kartlar bastırıldı. İhtiyaç sahibi aileler, alışverişlerini istediği bakkal ve marketlerde özgürce kendileri yaparak, evlerinin temel mutfak ve giyim ihtiyaçlarını karşılayabiliyor veya faturalarını ödeyebiliyor” dedi.

İSTEDİKLERİ BAKKAL VEYA MARKETLERDE
Ailelerin ekonomik seviyelerine göre Hilal Kartlar’a 75, 100, 150, 200 TL olarak nakit yardımını düzenli olarak yaptıklarını hatırlatan Demirtaş, “Mevcut kartlı sistemi modernize ederek kredi kartı özelliği taşıyan, üzerinde isim yazmayan temel ihtiyaç destek kartları bastırdık. Bu sayede ihtiyaç sahibi vatandaşın belediye ile anlaşmalı sosyal yardım Kart Pos Terminal cihazının bulunduğu merkezlerde alışveriş yapma zorunluluğunu da ortadan kaldırdık. Artık ailelerimiz alışverişlerini her hangi bir market yada bakkaldan özgürce kendileri yaparak, evlerinin temel mutfak ve giyim ihtiyaçlarını karşılayabilecek” diye konuştu.

VAKIFBANK AİLESİNE TEŞEKKÜR
Başkan Demirtaş ayrıca, “55 ve 65 yaş arası düzenli geliri olmayan vatandaşlarımıza düzenli bir aylık verebilmek için karınca kararınca hesaplamalar yapıldı. 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sağ olsun zaten devletimiz veriyor. Biz de geliri olmayan, çalışamayanları öncelikle hedef kitlesi olarak belirledik. Bu noktada Vakıfbank ailesine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.