Dolar 32,3520
Euro 35,1292
Altın 2.301,73
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

MUTLUYUZ, GURURLUYUZ!..’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, TEKNOFEST KARADENİZ’le ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Şehrimizde de çok iyi bir koordinasyona imza atıldı. Çocuklarımız ve torunlarımız artık, bambaşka bir dünyaya bakar hale gelecek. Bu yüzde çok mutlu ve gururluyuz” dedi

MUTLUYUZ, GURURLUYUZ!..’
REKLAM ALANI
1 Eylül 2022 17:11

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın milli teknoloji hamlesi kapsamında düzenlenen TEKNOFEST’in 5’ncisi Samsun merkezli Karadeniz’de yapılıyor. İlk gün ülke genelinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilerle yoğun katılımın yaşandığı festivale ilgi giderek artıyor. Havacılık ve uzay araçları başta olmak üzere çocuklar ve gençler tarafından üretilen teknolojik ürünlerin sergilendiği festivalde vatandaşlar, Samsun Büyükşehir Belediyesi standına yoğun ilgiyi gösteriyor. Çocuklar ve gençler, Formula-1 yarış aracının simülasyonunda sürüş deneyimi yaşarken, VR sanal gerçeklikte dijital oyun teknolojisinin heyecanını yaşıyor. Ayrıca Karelog zeka oyununda ise hem şehrinin kültürel özelliklerini tanıyor hem de ödüller kazanıyor.

Uçak gösterilerinin coşkuyu artırdığı festivalde vatandaşlara elleriyle dondurma ikram ederek çocukların ve gençlerin coşkusuna ortak olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, halkın yoğun ilgisinin herkesi şaşırttığını ifade ederek, “İlk günkü açılışta herkes gibi ben de çok şaşırdım. 23 yıllık siyasi hayatımda bu tür organizasyonlara çok katılmış birisi olarak doğrusu ben de çok etkilendim. Halkımız, coşkusu ve heyecanıyla müthiş bir şekilde katılım sağlıyor. Şuan ülkemizin her yerinden gelip festivale katılanlar var. Dolayısıyla bütün yorgunluğumuz çıktı. Bugün de yine bütün alan tıklım tıklım. Çocuklarımızın ve gençlerimizin gözlerinde ülkemizin ve şehrimizin geleceğini ve vizyonunu daha net görüyoruz. Artık bambaşka bir dünyaya bakar hale geliyorlar. Şuan ülkemizin hatta dünyanın en önemli teknolojik bulgularını, üretimlerini, bilgiyi görebiliyor, elleriyle dokunabiliyor. Dolayısıyla ülkemiz, şehrimiz, halkımız, gençlerimiz ve çocuklarımız adına çok mutluyuz. Samsun dışından gelen misafirlerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.