Dolar 32,4468
Euro 34,7861
Altın 2.441,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

OMÜ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ!

Samsun’da, OMÜ Vakfı Kurucuları ve iş İnsanlarıyla iftar yemeğinde bir araya gelen Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bir çocuk üniversitesi kuralım istiyoruz” açıklamasında bulundu

OMÜ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ!
REKLAM ALANI
25 Nisan 2022 18:27

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programında OMÜ Vakfı Kurucuları ve iş İnsanlarıyla bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, bir ‘çocuk üniversitesi’ kurulması hedefinde olduklarını açıkladı.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recep Sancak, Prof. Dr. Selim Eren, OMÜ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. İdris Varıcı, OMÜ Vakfı kurucuları, iş insanları ve Vakıf Yönetimi’nin katıldığı iftar yemeğinde söz alan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, önemli açıklamalarda bulundu.

VAKFI KURAN İRADEYE ÖVGÜ
Konuklara, iftar programa katılımlarından dolayı teşekkür ederek sözlerine başlayan Rektör Ünal, “Sizinle beraber olmayı arzu ediyoruz. Bugün üniversite bu hale geldiyse, yarım asırlık bir üniversite ve Türkiye’de sayılı üniversitelerden biri haline geldiyse vakfı kuran irade ve bu iradenin ortaya koyduğu performans burada son derece önemlidir. Bu iradeyi her zaman yad ettik, ömrümüz boyunca da yad edeceğiz. Zamanında yer seçimi, ön görü ve maddi-manevi destekten sakınmama, geri durmama bunlar ortaya her alanda yetkin bir üniversite çıkarmış. Mesela sağlık alanında Karadeniz’de tek konumda. Mühendislik, bilim gibi alanlarda da yetkin bir üniversite olarak ön plandayız” dedi.

VAKIFLA ÜNİVERSİTE İLİŞKİSİ
Belli dönemlerde vakıfla üniversitenin arasındaki ilişkilerin zayıfladığını söyleyen Rektör Ünal, “Vakıfla üniversite arasındaki ilişkinin zayıflamasını bir talihsizlik olarak görüyorum. Zamanında gösterilen emeğe, özveriye saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir durumun bir daha yaşanmaması gerektiğini, enerjinin artık sinerjiye dönüşmesini istiyoruz” diye konuştu.

OKUL ÖNCESİNDEN DOKTORA KADAR…
Üniversitenin bir aidiyet duygusu oluşturması için eğitimin temelinden başlaması gerektiğini belirten Rektör Ünal, “Üniversitenin köklü bir aidiyet oluşturabilmesi açısından, okul öncesinden doktoraya kadar, doktoradan rektörlüğe kadar kendi potansiyel adaylarını yetiştirmesi gerekiyor. Üniversitenin kendi insanını yetiştirmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bu yüzden koleji önemsiyoruz. Vakıf bu anlamda okul öncesinden başlayıp liseyi, hatta liseyi bir iki dalda kurgulayarak kısa sürede kurması gerekmektedir. Bu bir sorumluluktur, beraber yapacağız bunu. Eğitimde bu yapıyı oluşturduktan sonra nitelikli öğrencinin üniversiteye kazandırılması ve kazandırılan nitelikli öğrencinin üniversitenin akademik kadrosuna dahil edilerek bir misyon üstlenmesini sağlamak burada önem arz ediyor” dedi.

DIŞARIDAN DA ÖĞRENCİ ALAN
BİR ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ!
Vakıfla üniversitenin bir bedenin iki ayağı olarak çalıştığını belirten Rektör Ünal, “Bir çocuk üniversitesi kuralım istiyoruz. Sadece kolejdeki öğrencilerimize değil, dışarıdan da öğrenci alabilen ve resmi müfredatla yapılamayan birçok şeyi yapabilecek, yeteneğe bağlı olarak ortak hususlarla belirli branşlarda yetiştirelim istiyoruz. Buradan bir sporcu, devlet adamı, bilim adamı, bürokrat çıkabilir ve çıkmalıdır. Biz ne zaman ana sınıfından alıp doktora yaptırdığımız öğrencimize kurumlarımızı teslim edersek o zaman daha fazla güvende olacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Vakıf kurucularının vakıfla ilişkisini sıkı tutması gerektiğini söyleyen Rektör Ünal, “Vakıfla ilişkinizi mümkün olduğu kadar sıkı tutmanızı istiyoruz. Bunu ekonomik bağlamda düşünmeyin. Size ait bir yuva gibi düşünün, sizi orada görmek bizi mutlu eder. Vakıfla ilgilenmeniz, öneri getirmeniz son derece önemli. Katılımlarınız için tekrardan çok teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Rektör Ünal’ın konuşmasının ardından vakıf kurucuları ve iş insanları fikir, öneri ve isteklerini belirttiler. Karşılıklı sohbet halinde devam eden program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sonlandırıldı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.