Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

‘OMÜ HUKUK ADALET İSTİYOR!..’

Samsun’da OMÜ Hukuk Fakültesi’nin mezuniyet törenine öğrencilerin protestosu damga vurdu. Öğrenciler, ‘miras hukuku’ dersinden kendilerini bırakan öğretim üyesini protesto etti

‘OMÜ HUKUK ADALET İSTİYOR!..’
REKLAM ALANI
4 Temmuz 2023 17:13 | Son Güncellenme: 4 Temmuz 2023 17:29

Samsun’da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesinde tek dersten dolayı mezun olamayan öğrenciler mezuniyet töreninde açtıkları döviz ve pankartlarla kaldıkları ‘miras hukuku’ dersinin öğretim üyesini protesto etti.

‘MOBİNG VE ADALETSİZLİK’ İSYANI
OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Çarşamba ilçesinde bulunan OMÜ Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Mezuniyet töreni ilk olarak Hukuk Fakültesi bölüm birincisinin konuşması ile başladı. Akabinde ise protokol konuşmalarına geçildi. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil’in konuşma yapacağı sırada pankart açan ve alkış yapan öğrenciler ‘miras hukuku’ dersine giren bir öğretim üyesine tepki gösterdi. Öğrenciler “Mobinge Kalmadı Sabrımız, Adalet ve Mezuniyet Hakkımız, Bu Defa Siz Sınıfta Kaldınız” ve “OMÜ Hukuk Adalet İstiyor” şeklinde yazan pankartlar ile tepkilerini dile getiren dövizler açtı.

OMUI

HOCANIN ÇEKTİRDİĞİ GEREKSİZ IZDIRAPLAR
Tek dersten kaldığından dolayı mezun olamayan OMÜ Hukuk öğrencisi Merve Amanvermez, “Miras hukuku dersinde adil olmayan bir sınavı protesto ediyoruz. Hocamızın sürekli sınav öncesinde ve sınav sonrasında yaptığı mobingi ve sonrasında öğrencilere çektirdiği gereksiz ıstırapları protesto ediyoruz. Yersiz notlar ve hakkaniyetli olmayan süreyi protesto ediyoruz. Hocanın egosunu tatmin etme cabasıdır. Sınava 115 kişi girdi. Yaklaşık 100 kişi kalmıştır. Zaten geçirdikleri de 50 ile oldu. Yüksek not almak hayal gibi bir şey. Bu sınavdan dolayı mezun olamadım. Bütün derslerimi AA ile geçtim. Sadece miras hukuku dersinden dolayı mezun olamıyorum” dedi.

‘FİNAL SINAVI HAKKIMIZ ELİMİZDEN ALINDI’
Mezuniyet töreninde protesto eden OMÜ Hukuk öğrencisi Aleyna Gamze Öztürk ise “Miras hukuku sınavımız on-line şekilde, görüntü ve sesimiz açık bir şekilde yapıldı. Ona rağmen birçok arkadaşımızı görmemize rağmen arkadaşlarımıza ihtarlarda bulundu. İhtarlar bize güzel bir üslup yerine ‘Sizi sınavdan atacağım’ gibi tehdit içerine bir üslupla yapıldı. Sınavdan önce bize ‘yaz okulu’ duyurusu yapıldı ve sürekli 8-9 kere göz korkutmak amacıyla sınavda sakin bir ortam sağlanmaması amacıyla bizi telaşlandırmak için birçok duyuru yapıldı. Sınavımız 1985 yılındaki bir olaya dayanıyordu. 55 dakika gibi bir kısa süre vardı. Çoğu arkadaşımız soruyu okuyana kadar ve bu miras paylarının kime ait olduğunu bulana kadar süremiz bitti ve bununla birlikte aynı anda bildirimlere bakmak zorundaydık. Soruyu çözemedik. Açıkçası final sınavı hakkımız elimizden alındı” diye konuştu.

DEKAN KEÇELİGİL GÜVENCE VERDİ
Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tahsin Keçeligil de yaptığı açıklamada, “Öğrenciler sınavın incelenmesi istediler. Çok sayıda dilekçe verdiler. Bayram tatili nedeniyle dün göreve başlayabildik. Dolayısıyla gerekli inceleme başlatıldı. Araştırma başlatılmıştır. Hiçbir öğrencinin mağduriyetine yol açmayacak şeklinde gerekli tedbirleri alacağız. Final sınavlarında başarısızlık söz konusudur. Önümüzde bütünleme sınavları var. Bütünlemeler asla böyle bir aksi durum yaşanmayacaktır. Tek dersten başarısızlık oranı çok yüksek. Kötü bir deneyim yaşadılar. Bir daha olmayacak” dedi.

OMU

Protestonun ardından, mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. Mezun öğrenciler mezuniyet andını okuyarak keplerini havaya attı.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.