Dolar 32,5246
Euro 34,8395
Altın 2.488,50
BİST 9.540,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

‘OMÜ YÖS’ BAŞARISI!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı (OMÜ-YÖS 2022) 33 ülke ve 51 merkezde başarıyla uygulandı

‘OMÜ YÖS’   BAŞARISI!
REKLAM ALANI
22 Haziran 2022 14:30

Türkçe, İngilizce, Rusça, Arapça, Fransızca olmak üzere 5 farklı dilde sınava giren adaylar için bu yıl bazı yeniliklere gidildi. Bu yeniliklerden ilki, öğrencilerin tercih ve üniversiteye yerleşme süreçleri kapsamında hayata geçirildi. Buna göre adaylar, 2022 yılı OMÜ-YÖS sonuçları ile Türkiye’de OMÜ’nün de dâhil olduğu 9 üniversite için ortak tercih ve yerleştirme işlemlerini tek bir platform üzerinden yürütebilecek.

GİRİŞTE BİYOMETRİK VERİLER
Diğer bir yenilik ise sınavla ilgili güvenlik süreçlerini kapsıyor. Bu doğrultuda sınava giren adayların sınav giriş belgelerindeki bilgiler, otomatik olarak dijital yazılımlar sayesinde kontrol edilirken biyometrik verilerle bu bilgiler doğrulandı. Ülkemizde ilk kez kullanılan dijital kimlik tanıma güvenlik sistemi başarıyla uygulanırken, bu durum sınava giren öğrenci ve veliler tarafından memnuniyetle karşılandı.

MOZAMBİK’TEN MISIR’A
Öte yandan önceki yıllarda hem pandemi nedeniyle hem de farklı gerekçelerle gidilemeyen sınav merkezleri, 2021 yılında olduğu gibi bu yıl da sınava dâhil edildi. Ayrıca 2022 yılında daha önce sınav yapılmamış merkezlere de ulaşılarak öğrencilerin OMÜ-YÖS’e katılmaları sağlandı. Bu merkezler arasında; Demokratik Kongo, Ekvator Ginesi, Mısır, Tayland, Mozambik, Uganda ve Özbekistan gibi ülkeler bulunuyor.

TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERİ TANIYOR
9 üniversitenin ortak bir yerleştirme sürecini takip edecek olmasının yanı sıra, OMÜ-YÖS’ü Türkiye’de bulunan birçok üniversite, uluslararası öğrenci kabulünde tanıyor. Türkiye ve dünyanın farklı coğrafyalarını kapsayan OMÜ-YÖS, 33 ülke ve 51 merkezde başarıyla uygulandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.