Dolar 32,3828
Euro 35,0363
Altın 2.326,77
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

OMÜ’DE SÖZ ÖĞRENCİLERDE!

Samsun’da OMÜ’de düzenlenen Rektör ile Kantin Buluşmaları’nın ilkinde Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Ziraat Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi

OMÜ’DE SÖZ ÖĞRENCİLERDE!
REKLAM ALANI
6 Ocak 2023 18:46

Samsun‘da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Öğrenci Konseyi ve Üniversiteli Akil Gençlik Topluluğunun (ÜniAK) iş birliğinde düzenlenen ‘Rektör ile Kantin Buluşmaları Başlıyor’ adlı etkinlik serisinin ilk ayağında Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Ziraat Fakültesi öğrencileri bir araya geldi.

OMÜ'DE SÖZ ÖĞRENCİLERDE!

OMÜ’DE YAŞANAN KURUMSAL DEĞİŞİM
Fakülte kantinininde düzenlenen ve Dekan Prof. Dr. Muharrem Özcan, Öğrenci Konseyi ve ÜniAK Başkanı Özkan Yıldız, Konsey ve ÜniAK üyeleri ile öğrencilerin katıldığı buluşmada Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, öğrencilerle iç içe olmaktan duyduğu mutluluk ve memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı. Rektör Ünal, “Biliyorsunuz, 2 yıla yakındır Üniversitemizde kurumsal bir değişim yaşanıyor ve değişimin merkezinde öğrencilerimiz var. Arzu ettiğimiz, mezun olduktan sonra öz güveni yüksek, kendine ve geleceğine yatırım yapmış, yaşadığı dünyada sesini çıkarabilecek, kendini ve varlığını gösterecek bir neslin yetişmesidir. Dolayısıyla hem eğitimdeki revizyon hem de kurumsal yapılaşmadaki dönüşümün tamamı, siz ve sizden sonra gelecek kuşağın sağlıklı ve güçlü bir eğitim alması, ileriye yönelik planlarını geleceğe bırakmadan şimdiden hayata geçirmesini kapsıyor” dedi.

OMÜ'DE SÖZ ÖĞRENCİLERDE!

TARIM VE TARIM ÜRÜNLERİ, ARTIK ÇOK STRATEJİK
Şimdiye kadar imzaladıkları bilimsel ve akademik protokollerde ziraat disiplininin öne çıktığını vurgulayan Rektör Ünal, bu sürece ilişkin şöyle konuştu:

“Özellikle son 1.5 yıl içerisinde yaptığımız hem yurt içi hem de yurt dışı görüşmelerde ve nihayetinde imzaladığımız protokollerde ağırlıklı olarak gündeme gelen husus zirai çalışmalar oldu. Yani Ziraat Fakültemiz üzerinden projeler geliştirip ortak eğitim ve işler yapmak, bu görüşmelerin teması oldu. Düne kadar değeri pek bilinmeyen tarım ve tarım ürünleri, artık dünyanın en stratejik konusu hâline geldi. Tabii aynı zamanda tarımı ve tarımsal üretim, gelecek açısından bakıldığında risk altına giriyor. O yüzden gelecekte sizlere, yani Ziraat Fakültesinde eğitim gören gençlere çok daha iş düşecek. Sizlerin yaklaşımları ve perspektifleri gelecekte çok daha değerli olacak.”

OMÜ'DE SÖZ ÖĞRENCİLERDE!

9 FARKLI DİLİN KONUŞULDUĞU BİR ÜNİVERSİTE
Kampüsünde 9 farklı dilin konuşulduğu OMÜ’nün uluslararasılaşmada önemli bir çıkış yakaladığına da işaret eden Prof. Dr. Ünal, şunları dile getirdi:

“9 dilin bir arada olduğu böylesine bir kampüste uluslararası vizyon geliştirmek için ciddi fırsatlara sahipsiniz. Yine bu ülkenin bireyleri olarak toplumun sorunlarına akademiye taşımak suretiyle çözüm üretmek, bizlerin sizlerden beklediği görevler arasında. Bunlarla ilgili fikir ve projelerinizi topluluklar üzerinden somutlaştırmanızı arzu ediyoruz. Bilhassa ihtisas kabilinden birbirine yakın öğrencilerin topluluk oluşturması ve sosyal eğitimlerini bu oluşumlar üzerinden sürdürmesi, hem kişisel hem de sosyalgelişim ve ilerlemenize çok büyük katkılar sağlayacaktır. Zira yaşadığımız dünyada tek başına var olma şansımız yok, öyleyse beraber çalışmayı bugünden öğrenmemiz ve bu ekosistemi şu an itibarıyla kurgulamamız gerekiyor. Bu çok basit bir hobi ya da mesleki yeterlilikle ilgili bir konu da olabilir. Tabii öğrenci topluluklarının oluşumunda disiplinlerarasılık da öne çıkmalı, yani tıp öğrencisi, ziraat yahut veteriner fakültesi öğrencileriyle buluşmalı. Farklı düşünce ve imkânlara sahip olsanız dahi ortak hareket etmeyi öğrenmelisiniz, çünkü kampüsün tamamı bir derslik niteliğindedir. Kampüse girdiğiniz andan itibaren burası sizler için bir derslik hüviyetine kavuşur. Bizler de kampüsün tamamını bir laboratuvar olarak düşünüyoruz. Yine öğrencilerimizin aynı zamanda eğleneceği, gezip dolaşabileceği, en azından bilinç düzeyini yükseltebileceği bir ortamın oluşması önem arz ediyor. Eski bir üniversiteyiz ve dolayısıyla eskiyen yapıları restore etmek, yeni bir misyon edinmek, takdir edersiniz ki kolay değil ve zaman alacak. Ama bu yönde ciddi bir gayret olduğunu söylemeliyim.”

Rektör Ünal’ın konuşmasının ardından programda söz alan öğrenciler, bir yandan yaşadıkları sorunları ve bu sorunların aşılması adına talep ve önerilerini Rektör Ünal’a aktarırken diğer taraftan Fakültenin gelişimi ve bununla ilgili iyileştirilmesi gereken noktaları içeren görüş ve düşüncelerini dile getirdi.

OMÜ'DE SÖZ ÖĞRENCİLERDE! OMÜ'DE SÖZ ÖĞRENCİLERDE! OMÜ'DE SÖZ ÖĞRENCİLERDE! OMÜ'DE SÖZ ÖĞRENCİLERDE! OMÜ'DE SÖZ ÖĞRENCİLERDE! OMÜ'DE SÖZ ÖĞRENCİLERDE! OMÜ'DE SÖZ ÖĞRENCİLERDE!

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.