Dolar 32,3660
Euro 34,9560
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

ÖNCELİK SAĞLIK ÇALIŞANLARINA

Bafra İlçesi Özel MediBafra Hastanesi’nde ilk Covid-19 aşıları sağlık çalışanları yapılmaya başladı

ÖNCELİK SAĞLIK ÇALIŞANLARINA
REKLAM ALANI
14 Ocak 2021 13:56

Sağlık Bakanlığı tarafından Samsun’a gönderilen 26 bin doz korona virüs aşısı devlet, özel ve halk sağlığı merkezlerine dağıtımı yapıldı. Aşıların hastanelere ulaşmasının ve hastanelerde özel aşı odaları kurulmasının ardından sağlık çalışanları ilk aşıları olmaya başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Çin’den getirilen Sinocav firmasına ait Coronavac isimli inaktif Covid-19 aşıları risk gruplarına göre önce sağlık çalışanlarına akabinde huzurevi sakinlerine ve kronik rahatsızlığı olanlara yapılacak.

CoronaVac’a ONAY
Samsun’un Bafra ilçesine de ulaşan aşılar MediBafra Hastanesinde uygulanmaya başlandı. Çin’in koronavirüs aşısı CoronaVac’a acil kullanım onayı verildi, önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşı oldu sonra Bilim Kurulu üyeleri. Bu sabah itibarıyla yurt genelinde toplu aşılama başladı.

ÖNCELİK SAĞLIK ÇALIŞANLARINA

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 100 bin sağlık personeli bulunuyor. Bafra ilçesi’nde de bu sabah ulaştırılan aşılar sağlık çalışanlarına uygulandı. MediBafra Hastanesi’nde görevli sağlık çalışanları da koronavirüs aşılarını yaptırdı.

RANDEVU SİSTEMİ

Koronavirüs aşısı için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182’den randevu alınarak başvurulabilecek. Randevu alan kişilerin kendilerine tanımlanan zaman dilimi içinde aşılanması gerekiyor. Aşı için randevu verildiğinde, uygulanacak olan aşı barkod ile kayıt altına alınacak. Aşılama yapıldıktan sonra da barkod sistemi ile takibi gerçekleştirilecek. Sağlık çalışanlarının aşılanması bittikten sonra ilk sırada 65 yaş ve üzeri kişiler var. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aşılananların durumu da takip edilecek.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.