Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

‘ONUR GECESİ’NDE SİTEM!

Samsun’da MMO Şube Başkanı Kadir Gürkan, yapılan mevzuat değişiklikleri ile denetim başta olmak üzere çalışma alanlarının kısıtlandığını belirterek bu durumun düzeltilmesini istedi

‘ONUR GECESİ’NDE  SİTEM!
REKLAM ALANI
22 Ocak 2023 20:02 | Son Güncellenme: 22 Ocak 2023 20:03

Samsun’da Makina Mühendisleri Odası(MMO) Şubesi’nin düzenlediği 68’inci Yıl Kokteyl ve Onur Gecesi’nde meslek yaşamlarında 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45 ve 50 yılını dolduran makine vü endüstri mühendisi üyeler onurlandırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’ndaki Onur Gecesi’ne CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Naci Kurgan, Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Yapıcı, üyeler ve aileleri katıldı.

'ONUR GECESİ'NDE SİTEM!

VEFAT EDENLER VE FUTBOL ŞEHİTLERİ UNUTULMADI
Onur Gecesi’nde bir konuşma yapan MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, sözlerine, “2022 çalışma dönemimiz içerisinde aramızdan ayrılan Ahmet Turan Ayyıldız ve Ekrem Yılmaz’ı, bundan 34 yıl önce elim bir trafik kazasında aramızdan ayrılan Samsunsporumuzun teknik ekibini ve futbolcularını rahmetle anmak istiyorum” diyerek başladı.

v

3 BİN 503 ÜYESİYLE SAMSUN MMO…
Samsun, Amasya, Çorum, Ordu, Sinop ve Tokat illerini kapsayan şubelerinin günümüz itibariyle 3 bin 035 üye, 468 Öğrenci Üye olmak üzere toplamda 3 bin 503 üyeye ulaştığını belirten Kadir Gürkan, “MMO Samsun Şubesi, 20’si makine mühendisi olmak üzere 24 personeli ile faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.

'ONUR GECESİ'NDE SİTEM!

‘MEVZUT DEĞİŞİKLİKLERİ ÇALIŞMA ALANLARINI KISITLADI’
Kadir Gürkan ayrıca şunları söyledi:

“Yapılan mevzuat değişiklikleri ile mesleki denetim alanımızın daraltıldı. Ayrıca, periyodik kontrollerde kusur oranlarının azaltılarak zorunluluktan kullanıcıların inisiyatifine bırakılması sonucu meslektaşlarımızın çalışma alanları kısıtlandı. Bu durum teknik açıdan risk oluşturan uygulamaların önünün açtı. Mevzuat değişiklikleri ile oluşturulmaya çalışılan denetim mekanizmaları ise ticari kaygılar nedeniyle nitelikten çok niceliğe yönelmiş, bilim ve akıldan uzak uygulamalara zemin hazırlamıştır. İlgili kurum ve kuruluşların bir an önce mesleki denetim ve uygulamaları konusunda mevcut mevzuatı gözden geçirerek, bilim ve aklı önceleyen yaklaşımla, meslek odalarını da etkin bir konuma getirecek mevzuat değişikliklerini yapmak zorunda olduklarını belirtmek isterim.”

'ONUR GECESİ'NDE SİTEM!

‘MMO ÜYELERİNİN ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLSİN’
MMO üyelerinin, günlük hayatın her aşamasında hemen hemen her sektörde mesleki bilgi ve becerilerini toplumsal fayda için kullanmaya çaba gösterdiklerini ifade eden Kadir Gürkan, “Serbest ya da ücretli olarak özel sektör ve kamuda çalışmakta olan üyelerimizin özlük hakları konusunda iyileştirme gerekmektedir. Bu iyileştirme çalışmalarının meslek odalarının da içerisinde bulunacağı bir yapıyla yapılması demokratikleşen, sanayileşen bir Türkiye için yerinde olacaktır” diye konuştu.

MMO Başkanı Gürkan, konuşmasının son bölümünde ise, “Bugün burada bizleri yalnız bırakmayarak Onur Gecesi etkinliğimize katılan değerli konuklarımıza, plaket alarak mesleki hazzı yaşayacak olan üyelerimize şahsım ve yönetim kurulum adına içtenlikle teşekkür ediyor, her birini kutluyor, 2023 yılının ülkemize ve üyelerimize sağlık, huzur ve başarı getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

'ONUR GECESİ'NDE SİTEM!

MİLLETVEKİLİ KEMAL ZEYBEK’TEN KUTLAMA
Katıldığı Onur Gecesi’nde bir konuşma yapan Milletvekili Kemal Zeybek ise, “Makine ve endüstri mühendislikleri, günümüzün çok önemli meslek gruplarıdır. Bugün burada, bu anlamlı gününüzde aranızda olmaktan dolayı mutluyum. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Milletvekili Kemal Zeybek, MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Bozal, MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Ünsal Kıran, OMÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Yapıcı, OMÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Naci Kurgan ve MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, plaket takdiminde bulundu.

'ONUR GECESİ'NDE SİTEM!

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.