Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

OYLARI DÜŞÜRÜYOR

OYLARI DÜŞÜRÜYOR
REKLAM ALANI
26 Eylül 2023 09:30 | Son Güncellenme: 25 Eylül 2023 19:41

Bay bay Mustafa Demir aday olmadan önce Haziran 2018 seçimlerinde Samsun’da Ak Partinin tek başına aldığı oyu yüzde 52, Cumhur ittifakının aldığı oyu yüzde 68,  Cumhurbaşkanımıza çıkan oy ise yüzde 66 oldu.

Mustafa Demir bu seçimden 9 ay sonra 2019 Mart  seçimlerinde Cumhur İttifakından  büyükşehire aday gösterildi. Yapılan seçimlerde bırakın ittifakın yüzde 68 oyunu, Ak Parti’nin yüzde 52 oyunu dahi alamadı. Yüzde 48 oyda kaldı. Bağımsız adayın oyları bölmesi nedeniyle büyükşehir belediye başkanı oldu.

Son yapılan 14 Mayıs 2023  seçimlerinde ise Ak parti yüzde 42, cumhurbaşkanımız ise yüzde 62 oy aldı. Samsun’da bir önce ki seçimde cumhurbaşkanın oyu yüzde 66’ydı. Ak Parti’nin ise yüzde 52’ydi. Yine büyük bir düşüş yaşandı.

Görevde olmasına rağmen Bay bay Mustafa Demir 2019 yerel seçimlerde aldığı oyu dahi yüzde 6 puan düşürdü.

Tüm verilere baktığımızda tekrar aday gösterilmesi mümkün değil.

Seçimlerde alınan oylarda kendisinin katkısı olmadığı gibi hem Ak Parti’nin hem de Cumhur ittifakının oylarını ciddi olarak düşürmüştür. Kendisine verilen oylar Recep Tayyip Erdoğan sevgisi, Devlet Bahçeli bağlılığının getirdiği zoraki oylardır. Ak parti ve MHP oylarının tamamını dahi alamamaktadır.

 MUSTAFA DEMİR İLE CUMHUR İTTİFAKI KAYBEDER                 

Buradan net olarak ifade ediyorum ki Cumhur ittifakı Mustafa Demir’i tekrar aday gösterirse seçimi kaybedecektir. Hem başarısız  hem de baştan beri toplumda karşılığı olmayan birini aday göstermenin bedelini ödeyecektir.

Çünkü bu seçim beka seçimi ve Cumhur ittifakının varlık yokluk seçimi değildir.  Bu nedenle seçmenler yerel duruma, hizmete, liyakate, dürüstlüğe, vizyona ve adaya göre oy verecektir.

SAMSUNLU VE SAMSUNSPORLU ADAY

Ayrıca Samsun, Samsunlu bir aday istiyor. Bu bir yerel seçimdir. 1.400.000 nüfus içinde  Samsunlu bir isim yokmuş gibi başka bir şehirli aday yapılmamalıdır.

Her şehir bizimdir. Ama Samsunlu adayların olması işin doğasında vardır. Hem Samsunlu olmayacak, hem Samsunsporlu olmayacak, hem de başarısız olmuş Mustafa Demir gibi birini aday göstermek akıl işi olmaz.

Seçmen bu duruma oylarıyla gereken cevap verecektir…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.