Dolar 32,4932
Euro 34,9317
Altın 2.431,38
BİST 9.789,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

‘Pamuk köpek’ vahşeti Samsun Barosu’ndan SEVİNDİREN AÇIKLAMA…

Samsun Barosu tarafından yapılan açıklamada Havza’da ön bacakları kesilmiş halde bulunan köpeğin sağlık durumunun iyiye gittiği açıklandı

‘Pamuk köpek’ vahşeti  Samsun Barosu’ndan  SEVİNDİREN AÇIKLAMA…
REKLAM ALANI
20 Kasım 2020 17:47 | Son Güncellenme: 20 Kasım 2020 18:08

Samsun Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Samsun Havza İlçesi’ne bağlı Memduhiye Mahallesi’nde ön iki bacağı kesilmiş halde bulunan köpekle ilgili açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, “Bahsi geçen köpeğin bakımını baromuza kayıtlı bir meslektaşımızın ailesinin üstlendiği, köpeğin kaybolduktan 3 gün sonra aile tarafından ayakları kırık bir şekilde bulunduğu ve akabinde derhal belediyeye haber verildiği belediyeden, ekiplerince sahipli hayvan bakımının yapılmadığına dair olumsuz yanıt aldıkları ve bu nedenle ailenin hayvan bakımı yapan bir tanıdıklarının tedavi amaçlı anestezi uygulayarak köpeğin ayaklarının kesildiği tarafımıza meslektaşımızca iletilmiştir” denildi.

YANLIŞ MÜDAHALE VE KAN KAYBI
Tüm hak ve yetkileri HAYTAP’a devredilen köpeğin tedavisine Uzm. Vet. Hek. Mustafa Kanat tarafından devam edilmekte olduğu belirtilen açıklamada ayrıca, “Kendisinden aldığımız bilgiler ışığında köpeğin ilk müdahalesinin taraflarınca yapıldığı, köpeğin yapılan yanlış müdahale sonucu meydana gelen kan kaybı neticesinde kritikleşen durumunun iyiye gittiği öğrenilmiştir” bilgisi verildi.

YAŞAMA HAKKI KUTSALDIR
Hayvan Hakları Komisyonu, açıklamanın devamında, “Baromuz adına bu yasadışı müdahaleyi gerçekleştirenleri ve sorumlularını, şiddetle kınıyoruz! Bahsi geçen köpeğin özelinde tüm hayvanlara yapılan kötü muamele, şiddet, işkence, istismar ve cinayetler birer insanlık suçudur ve bu suçların failleri en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Gerçek adalet insan ve hayvan ayırt etmez. Mevcut düzenlemelerin hayvanlara karşı işlenen suçları engellemeye yetmediği apaçık ortadadır. Gerek insanlar gerekse hayvanlar için yaşama hakkı kutsaldır ve evrensel tüm hakların üzerindedir. Yapılacak ve yapılmak istenen değişiklikler ışığında hayvanlara tüm hakları teslim edilinceye kadar gerek hukuki gerekse toplumsal mücadelemiz devam edecektir. Sorumlular cezalarını çekene dek yürütülen hukuk mücadelesinin peşinde olacağımızı değerli kamuoyuna saygıyla bildiririz” ifadeleri kullanıldı.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.