Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

PİR SULTAN ABDAL’DAN SAMSUNLULAR’A DAVET VAR!

Dernek Başkanı Cem Sultan Ermiş, “Tüm Samsunluları pazar günü aşuremizi paylaşmaya bekliyoruz” dedi

PİR SULTAN ABDAL’DAN SAMSUNLULAR’A  DAVET VAR!
REKLAM ALANI
4 Ağustos 2023 16:14

Samsun’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube ve Cemevi Başkanı Cem Sultan Ermiş, vatandaşları pazar günü gerçekleştirecekleri ‘Aşure Günü’ etkinliğine davet etti.

PİR SULTAN

İMAM HÜSEYİN VE KERBELA ŞEHİTLERİ
Konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulunan Cem Sultan Ermiş, “10 Ekim 680’de Kerbela’da katledilen İmam Hüseyin ve Kerbela Şehitleri için biz Anadolu Alevileri, her yıl 3 gün Küfe’ye İmam Hüseyin’in elçisi olarak giden Müslüm Bin Akil’in Küfe’de katledilen masumları için Masupak Orucu, 12 gün de 12 imamlar için oruç tutarız. Her Türlü dünya zevklerinden arınarak matemimizi iç dünyamızda yaşarız. Yası Kerbela Orucu bittikten sonra da aşure lokmamızla orucumuzu açaraz” bilgisini verdi.

PİR SULTAN

PAZAR GÜNÜ CEMEVİ BAHÇESİNDE
Ermiş, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Samsun Şubesi ve Cemevi olarak her yıl geleneksel halka açık Aşure Günü etkinliği düzenlediklerini hatırlatarak, “6 Ağustos Pazar günü saat 14.00’te Cemevimizin bahçesinde gelen üye ve gönül dostlarımızla aşuremizi paylaşacağız. Kerbela’nın acısını yüreğinde hisseden tüm insanları pazar günü aşuremizi paylaşmaya bekliyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.