Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘SAHTE ÇEK’ OPERASYONU!

Samsun dahil 7 ilde yapılan operasyonda kağıt üzerinde şirket kuran ve sahte çek senet düzenleyen çetenin 27 kişiyi yaklaşık 5 milyon dolandırdığı ortaya çıktı

‘SAHTE ÇEK’ OPERASYONU!
REKLAM ALANI
17 Ocak 2022 16:40

Kağıt üzerinde şirket kuran ve sahte çek senet düzenleyerek 27 kişiyi yaklaşık 5 milyon dolandıran çeteye yönelik Trabzon merkezli, aralarında Samsun‘un da bulunduğu 6 ilde yapılan operasyonda 25 kişi yakalandı.

25 KİŞİYE YÖNELİK OPERASYON
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından Trabzon merkezli Samsun, Bursa, Kocaeli, Tekirdağ, İstanbul ve Düzce’de “sahte çek ve pasif hale gelen şirketlere ait çekleri kullanılarak piyasaya sürmek suretiyle dolandırıcılık” suçuyla ilgili operasyon düzenlendi. Sahte çek ve senet ile bir çok araç alıp, ülke genelinde 27 vatandaşı dolandırdıkları tespit edilen 25 kişiye yönelik yapılan operasyonda sahte çek ve senetler ele geçirildi. Operasyonda 25 kişi yakalanırken, 10 şüpheli gözaltına alındı.

5 MİLYON LİRALIK DOLANDIRICILIK
Kağıt üzerinde şirket kurarak dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen şahısların bu yöntemle birçok kez araç aldığı ortaya çıktı. İnternet üzerinden satışa sunulan araçların sahipleri ile iletişime geçerek, paranın küçük bir kısmını peşin, kalanını ise çek ile anlaşarak satın alan şahıslar bu yöntemle 27 kişiye dolandırdı. Anlaştıkları kişilere aktif halde olan ve bir süre sonra iflas vererek pasif hale gelen şirketlere ait çekleri vererek araçların satışı alan şahıslar, polis ekiplerince 7 ilde yapılan operasyon ile yakalandı. Kağıt üzerinde şirket kuran ve sahte çek senet dolandırıcılığı yapan çeteye yönelik gerçekleştirilen operasyonda 27 kişinin yaklaşık 5 milyon dolandırıldığı tespit edilirken, hırsızlık büro dedektiflerince yapılan operasyonun süreceği öğrenildi.

SAHTE ÇEK MAĞDURLARI ANLATIYOR
Dolandırıcılık mağduru K.A. isimli vatandaş, emniyette verdiği ifadede, internet üzerinden aracını 170 bin liraya sattığını belirterek, “Sattığım kişiler bana ilk planda 20 bin lira verdi. Daha sonra ise geri kalan 150 bin lirayı çek olarak verdi. Çekin vadesi geldiğinde ise bankaya gittiğimde çekin karşılıksız çıktığını gördüm. Bunun üzerine polise giderek şikayette bulundum” dedi.

150 BİN LİRA YERİNE 30 BİN LİRA!
Mağdurlardan G.K isimli vatandaş ise ifadesinde, 150 bin TL’ye satışa çıkardığı aracından 30 bin TL aldığını dile getirerek, “150 bin lira olan aracımı internet üzerinden kişilere sattım. 30 bin lirayı hemen hesabıma gönderdiler. Geri kalan parayı sorduğumda ise ‘sana çek olarak vereceğiz’ dediler. Aracımı internet üzerinden alan kişiler daha sonra aracı olarak kullandıkları kişilerce bana kalan 120 bin liralık çek verdiler. İlk etapta çeki alarak bankaya gittim. Karşılığı olduğunu öğrendim. Çekin vade tarihinde tekrar bankaya gittiğimde çekin karşılıksız olduğunu gördüm. Benim gibi çok sayıda vatandaşın dolandırıldığını öğrendik. Bizleri dolandıran kişilerden şikayetçi olduk” ifadelerini kullandı.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.