Dolar 32,4256
Euro 34,4563
Altın 2.486,52
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti: ‘ÜZÜNTÜLÜYÜZ, ENDİŞELİYİZ!..’

Haber Medya Grubu bünyesindeki basın yayın organlarının kapatılmasının yankıları sürerken, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti, “Onlarca meslektaşımızın işsiz kalmasına yol açan bu durum üzüntü ve endişe vericidir” açıklamasında bulundu

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti: ‘ÜZÜNTÜLÜYÜZ, ENDİŞELİYİZ!..’
REKLAM ALANI
7 Ekim 2019 19:36 | Son Güncellenme: 7 Ekim 2019 19:38

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti, Samsun’un en büyük basın kuruluşlarından birisi olan Haber Medya Grubu’na ait Haber Gazetesi başta olmak üzere Haber AKS TV, Haber Hayat Dergisi ve Haber Radyo’nun yayın hayatına son vermesi nedeniyle bir basın açıklamasında bulundu. Açıklamada, “Kapatılmalar nedeniyle 60’a yakın basın emekçisinin işsiz kalmasını, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti olarak büyük bir üzüntü ve endişeyle karşılıyoruz” denildi.

TATMİN ETMEYEN, İNANDIRICI OLMAYAN GEREKÇE
19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Çakır imzasıyla yayımlanan baszın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“Haber Medya Grubu’nun, kamuoyuna açıkladığı, bünyesindeki basın kuruluşlarını kapatma gerekçesini ne yazık ki hiç kimseyi tatmin etmemiş, inandırıcı bulunmamıştır. Meselenin ekonomik olduğuna ilişkin duyumlar kamuoyunda konuşulmaktadır. Ancak günümüzde zarar ettiğini düşünen ya da yeteri kadar kar edemeyen patronların gazetelerini bu denli kolay kapatma kararı alması, sendikasızlaştırılmış medya kanallarının kaderini de yine patronun iki dudağı arasındaki cümlelerin belirlediğini ortaya koymaktadır.

ARTAN MALİYETLER SEKTÖRE DARBE VURDU
Diğer taraftan son günlerde medyada yaşanan kapanma kararları sektörün içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların da boyutunu göstermektedir. Artan maliyetler, doların yükselişi medya sektöründeki zararları daha da büyüttü. Bu nedenle devletin kağıt konusunda gazeteleri destekleyecek bir politika üretmesi gerekmektedir. Aksi halde yeni kapanma kararları kaçınılmaz olacaktır.

DEVLETİN ‘DESTEKLEYİCİ POLİTAKALARI’ ŞART
Televizyon dünyası için ise durum daha kötü boyutlardadır. Reklam alamayan televizyon kanallarının yaşamlarını sürdürülebilmesi mümkün değildir. Bu konuda da devletin destekleyici politikalar üretmesi gerekmektedir. Hali hazırda sektörel bazda baktığımızda işsizlik oranının en yüksek olduğu iş kolumuzda bu oran daha da artacaktır.

GÜÇLÜ YEREL BASIN, DEMOKRASİNİN GEREĞİDİR
Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti olarak da kişisel olarak üzüntümüz basın çalışanı, basın emekçisi onlarca arkadaşımızın işsiz kalmasıdır. Bu durum, son günlerde yerel basının ekonomik bakımdan sıkıntılı bir süreçten geçtiği Haber Medya Grubu’nun tüm yayın organlarını kapatmasıyla da aleni bir şekilde görülmüştür. Demokrasinin en önemli unsurlarından birisi basının özellikle de yerel basının güçlü olmasıdır. Bu zor günlerin aşılabilmesi için, tüm kurum ve kuruluşlarıyla ve tüm bireyleriyle toplumun yerel basına sahip çıkması gerektiği ortadadır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.