Dolar 32,5304
Euro 34,9545
Altın 2.440,12
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

SAMSUN ADD’DEN SERT TEPKİ: ‘TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI!..’

ADD Samsun Şubesi üyeleri, Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski imamı Mustafa Demirkan hakkında Ayasofya Camii’ndeki programda Atatürk’ün manevi hatırasına hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu

SAMSUN ADD’DEN SERT TEPKİ:  ‘TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI!..’
REKLAM ALANI
31 Mayıs 2021 18:38

Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Samsun Şubesi yöneticileri ve üyeleri, Ayasofya Cami’ndeki programda Atatürk’e ‘kafir ve zalim’ diyen Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski imamı Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

‘AYASOFYADA BİR BAŞKA İHANET
ADD üyeleri, savcılığa suç duyusu öncesi bir basın açıklamasında bulunarak İmam Mustafa Demirkan’ı sert ifadelerle eleştirdi. ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli tarafından yapılan basın açıklamasında, kısacı şu görüşler dile getirildi:

“Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan sonra, Ayasofya’da AKP Genel Başkanı, TBMM Başkanı ve Diyanet İşleri Başkanının katıldığı bir programda; Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski İmam Hatibi olduğu bilinen Mustafa Demirkan adlı meczup; Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, Türk Milletinin kurtarıcısı, Devrimlerin mimarı Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okumuştur.

MECZUPTAN HAKARET VE TAHRİK
(Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kâfir kim olabilir… Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma…) diyen meczup; Kurucu Liderimiz GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ü rahmetle anmak yerine lanet okumak suretiyle alenen hakaret etmiş ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik ederek sürüklemiştir.

ÜMMETTEN MİLLET OLMA İRADESİNE
Gaflet ve delalet içerisinde olduğu bizce aşikâr olan bu şahsa İlkadım Şehri Samsun’dan cevabımız;
Cumhuriyeti kurduğu 98 yıldan beri, Ölümünden üzerinden geçen 83 yıldan beri Gazi Mustafa Kemal Atatürk hep yol göstericimizdir. Bitti denilen bir Ulusu küllerinden yeniden ayağa kaldırarak ümmet olma bilincinden Milet olma iradesine o ulaştırmıştır. Daima İlke ve Devrimleri ile, bize bıraktığı yegane miras olan akıl ve bilimin ışığı ile Türk Milletinin yol göstereni olacaktır. Kurtuluş reçetesi Atatürk’ün bize çizdiği ve miras bıraktığı muasır medeniyet yolu, Atatürkçü Düşüncedir. Ve hep böyle kalacaktır.

AÇIKÇA MEYDAN OKUYORLAR
Bu söylem; İstanbul’u ve Türkiye’yi düşman işgalinden kurtaran Kurucu Liderimiz GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’e, çağdaş kazanımlara, laik ve demokratik cumhuriyete açıkça meydan okumadır. Milli mücadelenin kahramanı, memleketin kurtarıcısı, devrimlerin mimarı olması nedeniyle hatırasına, eserlerine ve onu ifade eden varlıklara saldırılar, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetine ve onun kazanımlarına da bir saldırıdır. Bu tarz saldırılar milletimizde derin yaralar açmakta, toplumu kin ve nefrete itmektedir.

ARTIK TAHAMMÜLÜMÜZ KALMAMIŞTIR
Özellikle Atatürk’ün mirası makamlarda Cumhuriyetin faziletleri sayesinde oturanların fütursuzca sarf ettikleri hadsiz değerlendirmeler, ne yazık ki kimi kraldan çok kralcı yaltakçılarında Atatürk’e hakaret, hatta iftira etme cüretini doğurmuştur. Atatürk ve Türkiye Cumhuriyetinin değerleri yasalarımızla da koruma altındadır. Bu sebeple Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Cumhuriyetine ve devrimlere dil uzatmak aynı zamanda suç teşkil etmektedir. Atatürk ve Cumhuriyet sahipsiz değildir! Artık Atamıza yapılan bu hadsiz, terbiyesiz, arsız saldırılara tahammülümüz kalmamıştır.

Sonsuza kadar Atatürk ve Cumhuriyet demeye devam edeceğiz. Yaşasın Tek ve Ebedi Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk!
Yaşasın Cumhuriyet!”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.