Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C

SAMSUN AYAKTA!

Samsun’da ‘Onur Anıtı’na yapılan saldırıya iktidar ve muhalefet partileri tepki gösterdi

SAMSUN AYAKTA!
REKLAM ALANI
3 Şubat 2022 17:11 | Son Güncellenme: 3 Şubat 2022 17:23

Samsun’da İlkadım İlçesi Anıt Park’ta bulunan Atatürk Anıtı’na (Onur Anıtı) urgan (ip) bağlamak suretiyle saldırı gerçekleştirildi. Olayın ardından İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen titiz çalışmada 2 kişi kısa sürede yakalandı. Saldırının ardından siyasi partiler anıt etrafında toplanarak olaya tepki gösterdi. Partiler saldırıyı ‘provokasyon’ olarak nitelendirdi.

AK PARTİ İL BAŞKANI ERSAN AKSU:
‘ÇOK AÇIK BİR PROVOKASYON’
Cumhur İttifakı’nı oluşturan partiler anıt önünde toplandı. AK Parti, MHP ve BBP adına ortak basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını okuyan AK Parti İl Başkanı Av. Ersan Aksu, “Dün gece Samsun’umuzun simgesi olan Onur Anıtı’na menfur bir saldırı düzenlenmiş ve bu girişim hepimizi derinden üzmüştür. Şunu çok net ifade etmeliyim ki bu, çok açık bir provokasyondur. Milli Mücadelemizin başladığı yer olan, kurtuluş meşalesinin yandığı Samsun‘umuzdaki Onur Anıtı tüm Türkiye’nin kurtuluş sembolüdür. Hiçbir ayrım gözetmeksizin her kesimin, kendisini bu millete ait hisseden herkesin ortak değeridir. Böyle bir değere, böylesi bir simgeye yapılan bu menfur saldırı hepimize yapılmıştır. Şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz ” dedi.

CHP’Lİ TÜRKEL: BU KIŞKIRTAMAYA GELMEYECEĞİZ
Millet İttifakı’nı oluşturan partiler de anıt önünde toplanarak tepkilerini dile getirdi. CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel yaptığı konuşmada, “Bizler bu provokasyona gelmeyeceğiz. Bu kışkırtmaya gelmeyeceğiz. Atatürkçüler olarak, yurt sevenler olarak gülün dalını kırmadan onurluca Atatürk yolunda yürümeye devam edeceğiz. Hukukçularımızla birlikte bu iş sonuçlanana kadar, bu organize şebekenin içerisindekiler gün yüzüne çıkarılana kadar, cezalarını çekene kadar bu işin takipçisi olacağız” diye konuştu.

Bazı STK’lar da basın açıklamaları yaparak tepkilerini dile getirdi.

İktidar ve muhalefetin ayrı ayrı yaptığı basın açıklamalarına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, diğer parti ve STK temsilcileri katıldı.


İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.