Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri DEPREMZEDELERLE DÖNDÜLER!

Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde deprem bölgesinde görevli 40 personel, çalışmalarını tamamlayıp, Samsun’a 6 depremzede ile birlikte döndü

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri  DEPREMZEDELERLE DÖNDÜLER!
REKLAM ALANI
15 Şubat 2023 16:08

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından hızla şehre ulaşarak vatandaşların yardımına koşan Samsun Büyükşehir Belediyesi personelinin bir kısmı, görevlerini mesai arkadaşlarına devrederek geri döndü. Aralarında depremzedelerin de bulunduğu 40 kişilik ekip, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)’da karşılandı. Belediye çalışanları dinlenmek üzere evlerine giderken, kendilerine psikolojik destek sağlanan afetzedeler ise akrabalarıyla buluşturulacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri DEPREMZEDELERLE DÖNDÜLER!

Afet bölgesinde görevli personelin bir kısmı, görevlerini mesai arkadaşlarına devrederek geri döndü. Aralarında depremzedelerin de bulunduğu 40 kişilik ekip, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)’da karşılandı.Belediye çalışanları dinlenmek üzere evlerine giderken, kendilerine psikolojik destek sağlanan afetzedeler ise Samsun’daki akrabalarıyla buluşturulacak. AKOM’da ekibi karşılayan ve depremzedelere ‘Geçmiş Olsun’ dileklerini ileten Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Yıldız ise başarılı çalışmalarından dolayı çalışanları tebrik etti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri DEPREMZEDELERLE DÖNDÜLER!

DEPREMZEDELER O ANLARI ANLATTI
Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür eden depremzede Ayşe Bahar, “Depremden sonra bir odada 5 aile kalınca oturarak uyumaya başladık. Oğlum arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Enkazdan çıkarılan cenazeleri görünce psikolojisi bozuldu. Hem şartlardan hem de oğlumun durumundan dolayı mecbur kalıp şehrimizi öyle bırakarak buraya geldik. Çarşamba’da yaşayan kardeşime misafir olacağız. Bize çok yardım oldunuz. Allah sizden razı olsun” dedi.
Çok büyük bir afet yaşadıklarını ifade eden Alper Arık ise “Bizim olduğumuz yerden çok vefat edenler ve yaralananlar var. Samsun Büyükşehir Belediyesi ekibi de bizlere çok destek oldu. Böyle acı günümüzde bizlere yardımcı oldukları için başkanımız ve ekibine teşekkür ederiz” dedi.

Depremi Elbistan’da yaşayan ve korku dolu anları anlatan 90 yaşındaki Hatice Çok ise, “Deprem başlayınca bina sallandı. Ölürsem kimseye bir şey olmaz diye düşünüp oturdum. Dışarı çıkmadım. Çok şükür ne evim yıkıldı ne de bana bir şey oldu. Kızımın yanına geldim. Tanıdıklarımdan kimse kalmadı. Belediye ekiplerine çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri DEPREMZEDELERLE DÖNDÜLER!

‘ORADA OLMAMIZ MORAL VERDİ’
Deprem bölgesindeki çalışmaları tamamlayarak Samsun’a gelen Sosyal Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Emrah Baş ise, “Başkanımız Mustafa Demir’in talimatlarıyla depremden sonra Kahramanmaraş’a ulaştık. Ekmek, su gibi en önemli ihtiyaçları hızla karşıladık. Bizim orada olmamız, halkımıza büyük moral verdi. Hemen Onikişubat ilçesinde konuşlandık. Getirdiğimiz 4 ton ilacı İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim ettik. Hızlıca mobil mutfak entegre tesisimizi kurarak sıcak yemek dağıtımına başladık. Depremin yarattığı travmaları gidermek için çocuklara da psikolojik destekler verdik. Oyun alanları oluşturup, kitaplar, şeker ve çikolatalar dağıttık. Morallerini düzeltecek etkinlikler yaptık. Battaniye, soba, elektrikli ısıtıcı ve gıdasına kadar her türlü sosyal hizmetlerini sağladık. Kurumlararası entegrasyonları ve ulaşımlarını sağladık. Halk çok memnun oldu. Tüm Samsun’a selam söylediler” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.