Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘SAMSUN BÜYÜKŞEHİR TEFECİ Mİ?..’

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ömer Süslü, “Toybelen’de yer gösterilen esnafımıza, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüm eli değil adeta iflas bayrağı uzatılmıştır” dedi

‘SAMSUN BÜYÜKŞEHİR  TEFECİ Mİ?..’
REKLAM ALANI
23 Şubat 2021 20:20

İYİ Parti Samsun Kurucu İl Başkanı ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ömer Süslü, esnafın her geçen gün derinleşen ekonomik kriz nedeniyle belini doğrultamayacak noktaya geldiğini öne sürerek, “Türkiye’de esnaf, pandemi koşullarının getirdiği külfet de eklenince nefes alamayacak hale gelmiştir” dedi.

YANDAŞA VAR ESNAFA YOK
Samsun’nda Gülsan Sanayi Sitesi esnafının da aynı kaderi yaşadığını belirten Ömer Süslü, “Gülsan Sanayi Sitesi’nin şehir merkezi dışına taşınması amacıyla Toybelen Sanayi Sitesi’nde yer gösterilen esnafımıza, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüm eli değil adeta iflas bayrağı uzatılmıştır. Gülsan Sanayi Sitesi esnafı, ‘5 Müteahhit’ benzeri yandaşlara gösterilen hassasiyetten nimetlenememiştir. Esnafımızın elindeki yeri ölü değerde adeta üzerine konmak suretiyle alınarak karşılığında Toybelen’de fahiş fiyatlar biçilerek yer gösterilmiş, esnafımızın yaşam hakkına kastedilmiştir” dedi.

ESNAFIN GÖRÜŞÜ ALINMADI
Esnafa sahip çıkılması gerektiğini belirten Süslü, ”Gülsan Sanayi Sitesi’nde belirlenen kamulaştırma bedelinin metrekaresinin 2 bin lira olduğu yerde TOKİ eliyle ortalama 100 metrekare olan bir işyerine şehrin en değerli konumunda 200 bin lira değer biçilirken, Toybelen’de aynı büyüklükte olan işyerini 400 bin liranın üzerinde fiyatla alacaksınız deniliyor. TOKİ ve Samsun Büyükşehir Belediyesi, kurulan kooperatifi devre dışı bırakmıştır. Esnaflarımızın hiçbir görüşü alınmadan binalar yapılmış ve kendilerine dayatırcasına buralar satışa çıkarılmıştır” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR, TEFECİ Mİ?
İYİ Partili Ömer Süslü, konuyla ilgili yanıtlanmasını istediği şu soruları yöneltti:

-Eski kararda Toybelen’den dükkan satın alacakların Gülsan’da esnaf olması şartı varken bu karar daha sonra neden kaldırılmıştır?
-Gülsan Sanayi Sitesi’ndeki esnaflarımızın emeğini güvence altına almakla mükellef olan Samsun Büyükşehir Belediyesi tefeciliğe mi ilgi duymaya başlamıştır?
-Böyle kıymetli bir araziye biçilen bu değeri Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve beraberindekiler uygun buluyor mu?
-Kendilerinin böyle kıymetli bir arazisi olsa aynı değeri biçerler miydi?

GEREKEN MÜCADELEYİ VERECEĞİZ
Ömer Süslü açıklamalarının son bölümünde ise şunları söyledi:

“Bütün bu absürt dayatmaların üzerine bir de esnaflarımızdan %25 peşinat talep ediliyor. Pandemi koşullarıyla ağırlaşan ekonomik krizin çemberinde kıvranan esnaflarımıza bu ödeme planını dayatanlar galiba farklı bir gezegende ikamet etmektedir. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm adı altında yandaşlarının nimetleneceği rantsal dönüşüm zorbalığına karşı gereken mücadeleyi vereceğiz. Samsun, Ankara ile aynı kaderi yaşamayacaktır. Samsun’u rantiyerlerin kurduğu masalarda parsel parsel sattırmayacağız! Bu konunun takipçisi olacağımıza dair Samsunlu hemşehrilerimize söz veriyoruz.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.