Dolar 32,3639
Euro 34,9576
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘Samsun çiftçisinin geliri 5 kat artacak’

İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayı Bedri Yaşar, Samsun çiftçisine müjde verdi. Yaşar, hayata geçirecekleri projelerle çiftçinin gelirinde en az 5 kat artış olacağını dile getirdi

‘Samsun çiftçisinin geliri 5 kat artacak’
REKLAM ALANI
18 Haziran 2018 15:03

İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma töreninde açıklanan dev projeler Samsun halkının yüzünü güldürdü. İYİ Parti Samsun Milletvekili Adayı Bedri Yaşar, Samsun’da işsizliğin önüne geçecek ve kentin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmenin zor olmadığını ve bunu İYİ Parti’nin başaracağını dile getirdi.

 

‘GÖZ BOYAMAYA ÇALIŞIYORLAR’

Uygulanana yanlış tarım politikaları nedeniyle, çiftçinin zarar ettiğini ifade eden Bedri Yaşar, “Hükümet maalesef çiftçinin derdine derman olacak çözümler yerine popülist politikalarla göz boyamaya çalışmaktadır. Gübre, mazot ve elektrik fiyatlarındaki artış herkesin malumu. 2017’de çiftçiye destekleme ödemesi 12,7 milyar TL olmuştur ancak kanuna göre yapılması gereken ödeme 30,4 milyar TL olması gerekirdi. Bu durum 2018 yılı için de değişmemiştir. Hükümetimiz adeta çiftçiden para kazanmaktadır” dedi.

 

HEDEF 1 MİLYAR DOLAR

Çiftçinin ürünlerinin bu sene de tarlada kalacağından korktuğunu belirten İYİ Parti Samsun Miletvekili Adayı Bedri Yaşar, “Çiftçimiz tarlalarını yıllardır ekip biçiyor fakat ürünlerini değerinde satamıyor. Bafra, Çarşamba, Terme ve bölgeye hizmet verecek dev entegre gıda tesisleri yapacağız. Çiftçi ürününü tarlasında toplayacak ve fabrikasında paketleyecek. Bu proje sayesinde çiftçinin net gelirinde en az 5 kat artış olacak. Havza ve Vezirköprü merkezli dev jeotermal sera kompleksleri yapacağız. Çiftçimizin her zaman yüzü gülecek. Hedefimiz Samsun’dan en az 1 milyar dolar tarım ürünleri ihraç etmek” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.