Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Samsun Emniyet Müdürü uyardı

Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun’da görev yapan özel güvenlik görevlilerinin önemli yerlerde yabancı uyruklu şahıslar üzerinde daha dikkatli olması gerektiğini söyledi

Samsun Emniyet Müdürü uyardı
REKLAM ALANI
8 Şubat 2018 19:07

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, il genelinde görev yapan 2 bin 984 özel güvenlik görevlisine eğitim verilmeye başlandı. Samsun Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, temel hak ve hürriyetlerin korunması ve kolluk hizmetlerinin tamamlayıcısı olan özel güvenlik hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik eğitim programı düzenledi. AFAD işbirliğiyle düzenlenen programa katılan özel güvenlik görevlilerine, Ankara Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığına bağlı 2 polis müfettişi ve AFAD görevlileri tarafından eğitim semineri verildi.

‘DAHA DİKKATLİ OLUNMALI’

Özel güvenlik görevlilerinin yabancı uyruklu şahıslar üzerinde dikkatli olmaları gerektiğini de dile getiren Yavuz, “Güvenlik güçlerimizce terör örgütlerine yönelik yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen operasyonlar sonrası terör örgütleri mensuplarının, metropol şehirlerimizde sansasyonel, silahlı, bombalı ve fedai tarzı eylem içerisinde oldukları malumlarınızdır. Bu bağlamda ülkemizde bulunan ve eylem yapmak amacıyla yasa dışı yollarla yurt dışından ülkemize giren yabancı uyruklu şahıslar üzerinde daha dikkatli olunması zorunluluğu hasıl olmuştur. Günümüzde bu sorumluluk daha da artmıştır. Bu hassas durum değerlendirildiğinde terör örgütlerinin sürekli yeni eylemsel taktik geliştirdikleri, tedbir alınmamış ve ya zayıf noktaları gözlemledikleri tespit edilmiştir. Özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları alışveriş merkezleri, havalimanları, tramvay veya hafif raylı sistem istasyonları, kamu kurum ve kuruluşları ile önemli tesislerde görev yapan güvenlik görevlilerinin yabancı uyruklu şahıslar üzerinde daha dikkatli olması, üzerinde bulunan eşya, araç ve buna benzer malzemelerin titizlikle güvenlik cihazlarından geçirmesi önem arz etmektedir” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.