Dolar 32,3659
Euro 34,9545
Altın 2.325,09
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Samsun haftaya 6 tanzim satış yerine kavuşuyor

Samsun’da 1 hafta içerisinde 6 noktada tanzim satış yeri kurulacak.

Samsun haftaya 6 tanzim satış yerine kavuşuyor
REKLAM ALANI
24 Şubat 2019 15:08 | Son Güncellenme: 24 Şubat 2019 15:18

Vatandaş dört gözle bekliyor
Pazar ve marketlerdeki fiyatların yüksek olmasından yakınan vatandaşlar, tanzim satış yerlerini dört gözle beklediklerini belirttiler.
Türkiye’de birçok büyükşehirde uygulanan tanzim satış yerleri 27 Şubat’tan itibaren Samsun’da da hayata geçirilecek. İlkadım’da 4, Atakum ve Canik birer tanzim satış yeri olmak üzere toplam 3 ilçede 6 tanzim satış yeri vatandaşa ucuz sebze ve meyve sağlayacak. Samsun’un en büyük pazar yeri olan Modern Pazar’da alışveriş yapan vatandaşlar, pazar fiyatlarının çok pahalı olmasından yakınarak, tanzim satış yerlerinin bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğini söylediler.

“TANZİM SATIŞ YERLERİ, ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞLAYACAK”Tanzim satış yerlerinin Çarşamba gününden itibaren faaliyete geçeceğini vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Turan Çakır, “Tanzim satış yerlerini önümüzdeki hafta Çarşamba gününden itibaren açacağız. Ürünleri Tarım ve Kredi Kooperatifi temin edecek. Onlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Tanzim satış yerleri, merkezin üst kodlarında olacak. Buralar İlkadım’da Hastanebaşı, Kadıköy, Adalet ve Kökçüoğlu gibi mahallelerde olacak. Atakum ve Canik’te de birer nokta olacak. Toplam 6 noktada tanzim satış yerleri oluşturulacak. Bu tanzim satış yerleri, lokasyonda problem olursa talebe göre değişebilecek” dedi.

“PAZAR FİYATLARIYLA MANAV FİYATLARI ARASINDA BİR FARK YOK”
Pazar fiyatlarının çok yüksek olmasından şikayet eden vatandaşlar ise, “Diğer illerde gördüğümüz kadarıyla tanzim satış yerleri güzel bir şey. Fiyatlar Samsun pazarlarında çok pahalı. Tanzim satış yerleri gelince fiyatların ucuzlayacağını düşünüyoruz. Tanzimler daha ucuz olursa oralardan alışveriş yaparız. Şu anda köylü pazarıyla manav fiyatları aynı. Mevsim sebzeleri bile çok pahalı. Her mahallede nasıl pazar oluyorsa, her mahallede tanzim yerleri olsun” diye konuştular.
Samsun’da pazarlarda sebze meyve fiyatları 5 TL ile 15 TL arasında değişiyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.