Dolar 32,2727
Euro 34,7937
Altın 2.412,03
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

Samsun HALİ’nde ‘KAYITDIŞI’ sıkıntısı

Samsun Sebze ve Meyve Hali Komisyoncuları Yardımlaşma Derneği Başkanlığı’na bir kez daha seçilen Burhan Ekiz, ‘kayıt dışı’ ürün nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi

Samsun HALİ’nde  ‘KAYITDIŞI’ sıkıntısı
REKLAM ALANI
21 Ekim 2020 19:28

2014 yılından itibaren Samsun Sebze ve Meyve Hali Komisyoncuları Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Burhan Ekiz, gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul’da yeniden başkan seçildi.

‘KAÇAK, EKONOMİYE ZARAR VERİYOR’
Başkan Ekiz, Sebze ve Meyve Hali içerisindeki yaptıkları ticaretle tüketicinin sofrasına en ucuz fiyatlarla ürün sunmayı amaçladıklarını söyledi. Hal esnafı olarak kayıt dışı diye adlandırılan kaçak sebze ve meyvenin hem ülke ekonomisi açısından hem de ürünün güvenilirliği açısından sorun teşkil ettiğini dile getirdi.

SATIŞ KÜNYESİ VERİLİYOR
Başkan Burhan Ekiz, “Elimizde satışa sunulan ürünlere hal kayıt sistemi tarafından satış künyesi verilmektedir. Tüketici satış künyesi sorgulandığında ürünün nereden geldiği cinsi ve ne kadar ücret karşılığında alınıp satıldığını anlayabilmektedir. Bu da tüketici tarafından olumlu karşılanmaktadır dedi.

BAŞKAN DEMİR’E TEŞEKKÜR
Başkan Burhan Ekiz, Samsun Büyükşehir Belediyesi ile hal esnafının uyum içerisinde çalıştıklarından belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e hale verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

AZERBAYACAN’A DESTEK MESAJI
Aynı zamanda Samsun AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Burhan Ekiz Azerbaycan’a destek verdiklerini de belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan’ın haklı davası için verdiği mücadele karşısında Türkiye’nin tüm imkanları ile dost ve kardeş Azerbaycan’ın yanında olmayı sürdüreceğini söylediğini hatırlattı.

Asel Sema UĞURLU

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.