Dolar 32,5138
Euro 34,7887
Altın 2.431,88
BİST 9.732,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

‘SAMSUN HAZIRLIKLI OLMALI!..’

İMO Samsun Şube Başkanı Hüseyin Talak, Samsun’da olası bir depreme işaret ederek, “Deprem gerçeği ile yüzleşmek durumunda kalmadan, Samsun’u depreme hazırlıklı hale getirmeliyiz” dedi

‘SAMSUN HAZIRLIKLI OLMALI!..’
REKLAM ALANI
29 Mayıs 2023 19:12

İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki çalışmalara gönüllü olarak katkı veren Samsunlu inşaat mühendisleri için tören düzenledi. Törende, mühendislere teşekkür belgesi verildi. Törene, Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı Adem Arslan, Karayolları Bölge Müdürü Rıfat Silov, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat katılırken, KTÜ Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri: Saha Gözlemleri, Yapısal Hasarlar ve İleriye Yönelik Alınması Gereken Önlemler adlı bir sunum gerçekleştirdi.

SAMSUN

GÖNÜLLÜ İNŞAAT MÜHENDİSLERİNE TEŞEKKÜR
Törende bir konuşma yapan İMO Samsun Şube Başkanı Hüseyin Talak, “6 Şubat 2023 tarihi üzülerek ifade etmek isterim ki ülkemiz için, hafızalarımızdan silinmeyecek, silinmemesi gereken tarihlerden biri oldu. O sabah hepimiz boğazımızı düğümleyen bir haberle uyandık; merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem, yurdun birçok şehrini sarstığında saatler 04:17’yi gösteriyordu. Depremden yalnızca birkaç saat sonra anlaşıldı ki şehrimizde de ciddi anlamda hissedilen deprem tam 11 şehirde sayısız binayı enkaz haline getirmişti ve 10 binlerce canımızın kaybına vesile oldu. Ülke olarak bir kez daha deprem gerçeği ile yüzleştik. Tüm Türkiye’yi sarsan bu felaketin sonuçları, aradan yıllar da geçse akıllarımızdan silinmeyecek. Yaşanan felaketin yaralarını sarmak, molozların arasında hayat bulmak için gösterilen dayanışma ise bütün bu karanlığın içinde sahip olduğumuz tek ışık oldu. Bizler de İnşaat Mühendisleri Odası olarak bölgedeki hasar tespit çalışmalarına sonrasında bilirkişilik tespitlerine katkıda bulunmak üzere çalışmalarımıza başladık. Sürekli eğitim merkezimizdeki online Hasar Tespit eğitimlerimizi ücretsiz olarak üyelerimizin hizmetine sunarak, gönüllü olarak katkı vermek isteyen meslektaşlarımıza ilan ettik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat ve Bilirkişilik Bölge Kurulu Başkanı Adem Arslan’ın koordinasyonu ile gönüllü meslektaşlarımızı bölgeye sevk ettik. Bugün de İMO Samsun Şubesi olarak gönüllü meslektaşlarımıza Teşekkür Belgesi sunmak için bir araya geldik” dedi.

SAMSUN

FAY HATTI 55 KİLOMETRE UZAKTA
Samsun’un da deprem riski ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Talak, “Kuzey Anadolu Fay Hattı Ladik İlçemiz sınırları içerisinden geçmekte olup Samsun’a kuş uçuşu 55 km mesafede bulunmakta ve bizler bu gerçekle yüzleşmek durumunda kalmadan Samsun’u depreme hazırlıklı hale getirmeliyiz. Mevcut yapı stokumuzu en kısa sürede değerlendirerek, yönetmeliklere göre yeterli olmayan yapıları ya rehabilite etmeliyiz veya en kısa sürede yenilemeliyiz. Bu çalışmalara başlamak için öncelikle 2019 yılında İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi olarak ön çalışmasını yaptığımız, Samsun Deprem Master Planımızı hazırlamalıyız. Oda olarak finansal anlamda üstesinden gelemeyeceğimiz bu planın hazırlanmasında öncülük edecek ilgili kurumlara her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

SAMSUN

Törende, , Kahramanmaraş merkezli deprem bölgesindeki çalışmalara gönüllü olarak katkı veren Samsunlu inşaat mühendislerine teşekkür belgeleri takdim edildi.

SAMSUN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.