Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘Samsun, her yıl 15 BİN KİŞİ ARTIYOR’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bölgede nüfusu artan neredeyse tek il Samsun. Kentimizle ilgili istişare ve önerileri her zaman bekliyoruz” dedi

‘Samsun, her yıl  15 BİN KİŞİ ARTIYOR’
REKLAM ALANI
21 Haziran 2021 18:23

Mimar ve Mühendisler Grubu Samsun Şubesi 6’ıncı Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurul toplantısına Samsun AK Parti Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, STK ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

SAMSUN, BÖLGENİN LOKOMOTİFİ
Genel Kurul toplantısında Büyükşehir Belediye BaşkanıMustafa Demir, Samsun’un bölgenin merkezinde lokomotif bir şehir olduğunu belirterek, “Bölge, hatta ülke üzerinde sorumluluğu olan bir şehir. Hayatımızın geçmişine bakalım mimarlık ve mühendisliğin ne kadar etkin olduğunu göreceğiz. Geleceğe de inşallah mimarlık ve mühendisliği ne kadar etkin ve vizyoner kullandığımızla doğru orantılı olarak yürüyeceğiz. İkisi de nitelikli bir meslek. Ayrıcalıklı bir meslek. Olmayan bir şeyi projelendirip tasarlayıp, uygulayan birde sürdürülebilirliğini sağlayan bir alan” dedi.

YILLIK ORTALAMA 15 BİN NÜFUS ARTIŞI
Başkan Demir, bölgede nüfusu artan neredeyse tek ilin Samsun olduğunu dile getirerek,aşağı yukarı yıllık ortalama 15 bin civarında bir nüfus alındığını, normalleşmeye tam geçtiğimizde ise muhtemelen 20 binleri bulacağını vurguladı. “Yani her yıl ortalama bir ilçe nüfusumuza ekleniyor” dedi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir sözlerine şöyle devam etti:

“Şimdi düşünün her yıl yeni bir ortalama ilçe inşa etmek durumundayız. Burada mimarlık ve mühendislik devreye giriyor. Bu tür sivil yapılanmalar bu işte en önemli noktalar. Belediyeler, kamu kuruluşları, odalar var ama bu biraz gönül işi. Özellikle son 20 yılda Türkiye’de mimarlık ve mühendislik alanında harika işler yapılıyor. Türkiye, ‘Yapılamaz’ denen ‘Çılgın projeler’ diye ifade edilen mühendislik harikası, hem projelendirmede hem de uygulamada dünyaya da öncü oluyor, örnek oluyor. Samsun’da bu konuda etkin ve güçlü şekilde Türkiye’nin geleceğinde yer almak durumunda. Toplantı yaparken genç arkadaşlara diyorum ki; ‘Şehrin bir yerinde yolda giderken kafanızdan bir proje geçti bunu getirin.’ İnanın öyle güzel projeler geliyor ki genç,KPSS ile yeni aldığımız arkadaşlarımızdan. Arkadaşlar bu sizin için de geçerli. Her birimiz bir değeriz. Bu şehir bunu uygulamaya açık. Bu şehir bu konuda Türkiye’nin en avantajlı şehirlerinden birisi. Bunu unutmayalım. Her zaman istişare ve önerilere açığız.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.