Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü “Maksadını aşan bir açıklama”

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, bir televizyon kanalında “Samsun’un Wuhan’a benzetilmesinin” gerçeği yansıtmadığı, ildeki vaka sayısının stabil olduğu bildirildi

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü “Maksadını aşan bir açıklama”
REKLAM ALANI
17 Haziran 2020 17:06

Samsun İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, “Dün akşam bir televizyon kanalında ‘Ankara, Samsun, Mersin, Diyarbakır. Wuhan, yeni Wuhanlarımız’ şeklinde, konuşmanın öncesinde ve sonrasında hiçbir değerlendirme ve bilgiyi içermeyen ‘tek cümlelik’ bir açıklama yapılmıştır. Maksadını aşan, halkımızda panik ve endişe duygusu doğuran bu ‘tek cümlelik’ açıklama gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

“İLİMİZDE VAKA SAYISI STABİL”
Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun İl Sağlık Müdürlüğü; “Samsun’da tüm kamuoyunun da bildiği gibi pandemi döneminde halkımızın kurallara uyumu ve Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yürütülen etkin filyasyon çalışmasıyla, vaka sayıları kontrol altına alınmış, hastanelerimizde normalleşme döneminin ilk adımları atılmış, gizli pozitif ve bağışıklık sahibi hastaların tespiti için PCR ve Antikor testleri yapılmaya başlanmıştır. Yapılan çalışmalarla ilgili sürekli halkımıza bilgilendirme yapılmış, sürece kurallara uyarak dâhil olmaları istenmiş, maske, sosyal mesafe ve el hijyenine dikkat edilmesiyle ilgili uyarılar yapılmıştır. Son dönemde halkımızın kurallara uyumda gösterdiği rehavet, salgın geçmiş gibi davranılması ve şehirlerarası geçiş sonrası ilimize dışarıdan gelen misafirlerimizin etkisiyle vaka sayılarımızda tüm Türkiye’de olduğu gibi bir artış yaşanmıştır. Ancak bu artış kesinlikle ilimiz adına böyle sansasyonel, abartılı ve hiçbir bilimsel veriye dayanmayan bir açıklamaya neden olacak düzeyde değildir” dedi.
“SANSASYONEL AÇIKLAMALARA İTİBAR ETMEYİN”
Vaka sayıları ilde tamamen kurallara uyumla bağlantılı olarak bir seyir izlediğini belirten Samsun İl Sağlık Müdürlüğü; “İlimizde yaklaşık 10 gündür stabil bir şekilde seyreden vaka sayılarının 1 ya da 10 olmasını belirleyecek şey tamamen halkımızın tedbirlere uyum düzeyidir. Sağlık Bakanlığımız tarafından tüm verilerin şeffaf bir şekilde açıklandığı, vakaların cep telefonlarına indirilebilen bir uygulamayla yerlerinin bile görülebildiği bir dönemde halkımızdan ricamız, böyle yersiz, bilgiye, somut veriye dayanmayan, sansasyonel açıklamalara itibar etmemeleri, mutlaka resmi kaynaktan yapılan açıklamaları dikkate almalarıdır. Unutulmamalıdır ki korona virüsle mücadelede önemli olan rakamlar değil, maske, sosyal mesafe ve el hijyeni kurallarına tam uyumdur. Virüse karşı durabilmemizi sağlayacak tek gerçek bunlardır. Tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.