Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 20°C

Samsun Meclisi kararını verdi ‘TİCARİ ALAN’A İZİN…

Samsun’da, 146 bin m2’lik ticari alanın ‘Yap-İşlet-Devret modeli’ ile 30 yıla kadar kiraya verilmesi teklifi oy çokluğu ile kabul edildi

Samsun Meclisi kararını verdi  ‘TİCARİ ALAN’A İZİN…
REKLAM ALANI
18 Kasım 2020 17:22

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı’nda daha önceki mecliste görüşülmeyen mali bütçe yılı maddelerinden geri kalan 30 gündem maddesi ele alındı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in başkanlık ettiği toplantı, Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıda daha önce görüşülen mali bütçeyi ilgilendiren 21 maddenin haricinde kalan 30 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı.

MİLLET İTTİFAKI İTİRAZ ETTİ
‘Mülkiyeti Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde olan Tekkeköy İlçesi’ne kayıtlı 146,879,58 m2 yüzölçümlü imar planında ticaret alanı kullanımına ayrılmış taşınmazın Yap-İşlet-Devret modeliyle 30 yıllığına kiralanması için belediye encümenine yetki verilmesi’ maddesi, ’30 yıllığına kiralanması’ ibaresi, ’30 yıla kadar’ şekliyle değiştirilerek meclisin kabulüne sunuldu. Millet İttifakı, söz konusu alanın çok büyük olması, 30 yıllık kiralama süresinin çok uzun olması, havalimanına çok yakın ve değerli olması ile alana ne yapılacağının ve kime devredileceğinin bilinmediği gerekçesiyle encümene yetki vermeyeceklerini ifade etti.


BAŞKAN MUSTAFA DEMİR’DEN AÇIKLAMA
Konu üzerine söz alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Söz konusu alan Bilim Merkezi’nin olduğu yer. Burası plan yapmaya müsait bir alan ki o planı yaptık. Hemen köşesinde belediyemizin bir istasyon alanı var. Biz orayı bile şu anda pandemi süreci olduğu için ne satmaya ne de işletme için bir yere yeltendik. Söz konusu alanı gözünüzde şöyle canlandırın: Transit yol üzerinde beri ucunda Bilim Merkezi, uç tarafında petrol istasyonu, botanik bahçesinin olduğu bir şey gibi düşünün. Afyon’da İkbal Tesisleri var. Oradan geçip de oraya uğramayan yoktur. Ankara ve İstanbul yolu üzerinde de dinlenme tesisleri var. Oralarda alışveriş ve ticaretin de olduğu alanlar var. Samsun, bölgenin merkezi. Transit yol trafiği çok yoğun olan bir şehir. Samsun’dan geçerken, oraya uğramadan geçilmeyecek nitelikte bir botanik bahçesi içerisinde öyle alışagelmiş bir alışveriş merkezi gibi de düşünmüyoruz. Çalışmalar da devam ediyor. Buranın plan kararı geçen mecliste çıktı. İhale yapılması için de meclis kararı ile encümene yetki verilmesi ile mümkün. Burayı satıp nakde de çevirebilirdik. Ona da yönelmedik. Şimdiki ve gelecek nesillere çok nezih, özel bir Samsun’a marka değeri olabilecek bir proje arayışı içerisindeyiz. Bu yetki talebi de onun için geldi. 30 yıl ibaresi doğru değil, 30 yıla kadar şekliyle değiştirerek, kabule sunulacak” dedi.

30 GÜNDEM MADDESİ ELE ALINDI
Açıklamaların ardından oylanan madde oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı. Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Toplantısı’nda daha önce görüşülmeyen 30 gündem maddesi ele alındı. 30 gündem maddesinden 5’i oy çokluğu, 25 madde ise oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı. Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı 8 Aralık’ta yapılacak.

 

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.