Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ‘GELECEĞE NEFES OLUYORUZ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen ‘Ağaçlandırma Günü’ etkinliğine katılan Çiğdem Karaaslan, “Çevre seferberliğimiz sürüyor” dedi

Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan  ‘GELECEĞE NEFES OLUYORUZ’
REKLAM ALANI
11 Kasım 2020 18:03

’11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ etkinliği Ankara’da, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Çubuk İlçesi Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi. Programa katılan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, tüm Türkiye’de gerçekleşmesinin yanında bu yıl ilk defa yaklaşık 30 ülkede fidanların toprakla buluşturulduğunu söyledi.

14 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleşen ‘Geleceğe Nefes’ fidan dikme etkinliğinin bu yıl küresel bir organizasyona dönüşmesinden memnuniyet duyduklarını belirten Karaaslan, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla geçtiğimiz yıl yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 11 Kasım ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ ilan edilmiş ve ilk defa 11 Kasım 2019’da saat 11.11’de tüm Türkiye’de eşzamanlı olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’mız tarafından fidan dikme etkinliği düzenlenmişti. Yediden yetmişe milletimizin büyük ilgi gösterdiği ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası kapsamında bir günde, hedeflenenin çok ötesine geçilerek yaklaşık 14 milyon fidan toprakla buluşturulmuştu. Yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliği ile toprağa emanet ettiğimiz fidanlar büyümeye, boy vermeye devam ediyor” dedi.

Bu yıl yaklaşık 30 ülkenin bu seferberliğe katılmasının dünyanın geleceği açısından memnuniyet verici olduğunu söyleyen Çiğdem Karaaslan, “Bu nedenle bu yılki etkinlik ‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ sloganıyla kutlanıyor” açıklamasında bulundu.

HER ÜYE BİR FİDAN KAMPANYASI
AK Parti’nin 18 yıllık iktidarları döneminde ağaçlandırma konusuna özel önem verdiğinin altını çizen Karaaslan, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ‘Daha yeşil Türkiye’ hedefiyle AK Parti olarak son 18 yıldaki gayret ve çalışmalarımızla ülkemiz genelinde 5,1 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Bu dönemde orman varlığımızı 1,9 milyon hektar artırarak 22,7 milyon hektara ulaştırdık. Ezelden çevreci olduğunu her yeni proje ve hizmetle tescil eden AK Parti olarak, ailemize katılan her üyemizi temsilen bir fidan dikeceğimiz ‘Her Üye Bir Fidan’ kampanyamızla tüm siyasi partilere örnek olacak bir hareketi başlattık. 2020 yılı içinde AK Parti ailemize dâhil olan 1 milyon yeni üyemiz için 1 milyon fidanı toprakla buluşturuyoruz” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.