Dolar 32,5244
Euro 34,8858
Altın 2.437,54
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Samsun OMÜ’DE ‘Pİ’ GÜNÜ!

Samsun’da,Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi 14 Mart Pi Günü’nü düzenlenen etkinliklerle kutladı

Samsun OMÜ’DE  ‘Pİ’ GÜNÜ!
REKLAM ALANI
15 Mart 2022 20:19 | Son Güncellenme: 15 Mart 2022 20:20

Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü İlköğretim Matematik Öğretmenliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esen Ersoy koordinatörlüğünde Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa akademisyenler, davetliler ve Samsun’un çeşitli okullarından 6 ve 7’nci sınıf düzeyinde öğrenciler katıldı.

Pİ SAYISININ ÖNEMİ VE GİZEMİ
Programın açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Üyesi Esen Ersoy, “Öğrencilerimizle birlikte hazırladığımız etkinliğimizde; pi sayısının tarihi, önemi ve gizemi ile pi sözlüğüne yer verildi. Ünlü matematik sabiti pi sayısını tanıtmak ve matematiği öğrencilere eğlenerek öğretmeyi hedeflemeyi amaçlıyoruz” dedi.

KÜLTÜREL AÇIDAN ETKİLİ SAYI
Pi sayısının tarihçesinden bahseden İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencileri ise, pi sayısının ismini Yunanca (çevre) sözcüğünün ilk harfi olan ?’den aldığını, pi sayısının aynı zamanda Arşimet sabiti ve Ludolph sayısı olarak da bilindiğini ve pi sayısının kültürel açıdan matematiksel sabitler içerisinde en çok etki yaratan sayı olduğunu söylediler.

Etkinliğin devamında çeşitli okullardan gelen ilköğretim 7’nci sınıf öğrencilerinin katılımıyla basamak ezberleme yarışması yapıldı. Yarışmada, pi sayısında virgülden sonra 200 basamağı ezberleyen Ali Yağız Yasin Doğan birinci, Tuana Beren Türkmen ikinci, Reyhan Kocalar üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere madalyaları Doç. Dr. Esen Ersoy tarafından verildi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.