Dolar 32,3745
Euro 34,7288
Altın 2.398,94
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Samsun Opera’da özel konser ‘BENİ HATIRLAYINIZ!..’

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85’inc yılında Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde(SAMDOB) Beni Hatırlayınız adlı çok özel bir konserle anıldı

Samsun Opera’da özel konser ‘BENİ HATIRLAYINIZ!..’
REKLAM ALANI
12 Kasım 2023 19:26

Samsun’da SAMDOB, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hafta sonu 2 muhteşem çok özel konserle andı. Aydın Gün Salonu’nda seyirciyle buluşan konserlerin biletleri günden öncesinden tükendi. ‘Beni Hatırlayınız’ konserine yoğun ilgi gösteren Samsunlular konser programını ayakta alkışladı.

PİYANO VE NEY EŞLİĞİNDE ANLATIM
Besteci ve orkestra şefi Kıvanç Tepe, Fahir Atakoğlu’nun ‘Live in İstanbul’ albümünde ve ‘Sarı Zeybek’ belgeselinde yer alan müziklerini düzenleyerek hayata geçirdiği ‘Beni Hatırlayınız’ konserinin orkestra ve koro şefliğini de üstlendi. Mustafa Kemal Atatürk’ün hikâyesinin anlatıcı eşliğinde sunulduğu konserde piyano sanatçısı Onur Ermez ve ney sanatçısı Ercan Irmak konuk solist olarak yer aldı.

ATATÜRK, ZÜBEYDE VE FİKRİYE HANIMLAR
Metni Cennet Türker’e ait olan konserin rejisini üstlenen koro sanatçısı Şahan Gürkan anlatıcı rolüyle de seyirci karşısına çıktı. Ali Murat Erengül’ün Mustafa Kemal Atatürk, İpek İncekaş’ın Zübeyde Hanım rolünü üstlendikleri Beni Hatırlayınız konserinde Fikriye Hanım rolünde Leyla Ceren Koç, soprano olarak Eda Bingöl Gürkan yer aldı.

Kostümleri Gülnur Çağlayan tarafından tasarlanan konserin ışığında Oğuz Murat Yılmaz’ın, projeksiyonunda Murat Turgut’un adı vardı. Dilara Tanrıverdi Doğan konserde başkemancı olarak görev aldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.