Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 19°C

SAMSUN SÜSLENİYOR!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda çöpten elektrik üretiyor. Bu sırada ortaya çıkan atık ısıyı da kurulumunu sağladığı serada kullanarak çiçek üreten Büyükşehir Belediyesi bunlarla da şehri süslüyor

SAMSUN SÜSLENİYOR!
REKLAM ALANI
20 Haziran 2022 19:54

Samsun’da, çevreye duyarlı projelere büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda çöpten elektrik üretip, bu sırada ortaya çıkan atık ısıyla da çiçek üretiyor. Türkiye’nin en modern çöp toplama tesislerinden biri olan Katı Atık Depolama Tesisinde, atık ısının seraya verilerek, burada bitki üreten Büyükşehir Belediyesi, hem iç hem de dış mekan bitkilerinin üretimini yapıyor.

KAVŞAK, REFÜJ VE PARKLAR İÇİN
3 bin metrekare alanda kurulan serada yetiştirilen çiçekler, Samsun’da kavşakları, refüjleri ve parkları süslüyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler seradan teslim aldıkları çiçeklerin sezon boyunca ekimini gerçekleştiriyor.

YÜZDE 35’İNİ BÜYÜKŞEHİR ÜRETİYOR
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ekrem Şahin, “Çeşitli türlerde üretilen 120 bin çiçeği şehrimizin muhtelif yerlerine ekiyoruz. Ekiplerimiz Başkanımız Mustafa Demir’in çizdiği vizyon doğrultusunda Samsun’u çiçeklerle bezeli bir şehre dönüştürmek için her alanda yoğun çalışma yapıyor. Toplam ektiğimiz çiçeğin yüzde 35‘ini kendimiz üretiyoruz ve bunlarla şehrimizi süslüyoruz” dedi.

Serada yetiştirilen çiçekler kamu kurum kuruluşlarının çevre düzenlemelerinden belediyelerin yaptığı park bahçe süslemelerine varıncaya kadar her alanda kullanılıyor.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.