Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

SAMSUN TSO BAŞKANI AÇIKLADI… ‘ACİL DESTEK’ KREDİSİ!

Samsun TSO Başkanı Murzioğlu, Samsun, Kastamonu ve Sinoh illerinde sel, heyelan gibi felaketlerin mağduru KOSGEB üyesi işletmelere ‘destek kredisi’ verileceğini açıkladı

SAMSUN TSO BAŞKANI AÇIKLADI…  ‘ACİL DESTEK’  KREDİSİ!
REKLAM ALANI
1 Ağustos 2023 18:01

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun dahil, Amasya, Kastamonu ve Sinop illerinde 2023 yılında yaşanan yoğun yağış, sel ve heyelan felaketinden etkilenen ’KOSGEB Veri Tabanı’nda kayıtlı, aktif durumdaki işletmelere yönelik Acil Destek Kredisi Programı’nın başlatıldığını açıkladı.

MURZİOĞLU

SEL, HEYELAN FELAKETZEDELERİNE DESTEK
Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından 2023 yılında Samsun, Amasya, Kastamonu ve Sinop illerinde yoğun yağış, sel ve heyelandan etkilenen işletmelere yönelik uygun koşullarda destek sağlamak amacıyla başlatılan Acil Destek Kredisi Programı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Destek programından yararlanma şartlarından bahseden Başkan Murzioğlu, “Programdan, yoğun yağış, sel ve heyelan felaketlerinden etkilenen ve bu durumunu ilgili resmi makamlarca belgelemiş, KOSGEB Veri Tabanı’na kayıtlı ve aktif durumda, Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde, KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde yer alan işletmeler yararlanacaktır” dedi.

MURZİOĞLU

İŞLETME BAŞINA MAKSİMUM 300 BİN LİRA
Şartlara uyan işletmelerin bölgelerindeki KOSGEB’e ve anlaşmalı bankalara başvurmalarını isteyen Murzioğlu, “Bahse konu destek programı kredi üst limiti işletme başına; 2022 net hasılatı 300 bin TL ve altında olan işletmeler için 200 bin TL, 300 bin TL’nin üzerinde olan işletmeler için 300 bin TL olup, sıfır faizli ve ilk 12 ayı geri ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde toplam 36 ay vadeli olarak geri ödenecektir. İşletme başına maksimum 300 bin TL için faiz bedelinin tamamı, KOSGEB tarafından karşılanacaktır. Teminat sorunu yaşayabilecek işletmelere yönelik Kredi Garanti Fonu A.Ş.’de protokole taraf olmuştur. İşletmenin vergi veya SGK borcu bulunması durumunda, program kapsamında anlaşmalı bankalarca işletmeye kullandırılan krediden azami KOSGEB’e ödenen faiz tutarı kadar mahsuplaşma yapılarak ilgili kamu kurumlarına aktarılmakla beraber kalan tutar işletmeye kullandırılacaktır. Ayrıca, protokol gereği bankalar kullandıracakları krediler için işletmelerden dosya masrafı almayacaktır. Programın kapanış tarihi ise 31 Ocak 2024’tür” diye konuştu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.