Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Samsun Valiliği Açıkladı

Samsun Valisi Osman Kaymak uyardı.

Samsun Valiliği Açıkladı
REKLAM ALANI
17 Ekim 2018 20:28

TELEFONDA KENDİLERİNİ SAMSUN VALİSİ OLARAK TANITIP ENGELLİ ARACI ALACAĞIZ DİYEN KİŞİLERE İTİBAR ETMEYİN

Valiliğimiz adına dolandırıcılık konusuyla ilgili daha önce de defaten uyarı mahiyetinde bilgi paylaşımı yapmamıza rağmen maalesef bazı kişi veya kişilerin ilimizde bulunan bazı şirket, kurum, kuruluş ve işadamlarını telefonla arayarak, kendilerini Samsun Valisi olarak tanıtıp, Sayın Valimizin bilgisi doğrultusunda olduğunu belirterek, engelli kardeşlerimize tekerlekli sandalye, engelli aracı alınacak bahanesiyle iban numarası ve hesap numarası vererek maddi talepte bulundukları tespit edilmiştir.

Başta Sayın Valimiz olmak üzere; Valiliğimizde görev yapan hiçbir Vali Yardımcımızın, İl Müdürlerimizin, Şube Müdürlerimizin veya diğer Valiliğimiz çalışanlarının böyle bir talebi söz konusu değildir.

Vatandaşlarımızın bu tür aramalara kesinlikle itibar etmemelerini, Valiliğimizin bağış ve yardım talebinde bulunulması için telefonla arama yapmasının söz konusu olmadığını bir kez daha önemle hatırlatarak; bu gibi durumlarda vatandaşlarımızın derhal 155 Polis İmdat Hattı’na müracaat ederek bilgi vermeleri, ya da Samsun Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’ne ait irtibat telefonunu (0 362 431 12 12-435 79 97) arayarak bilgi paylaşmaları, telefonla dolandırıcılık suçu işleyen kişilerin yakalanmasına yardımcı olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ADLİ VE ÖNLEYİCİ HİZMET FAALİYETLERİ KAPSAMINDA MOTOSİKLETLİ POLİS TİMLER BÜRO AMİRLİĞİNCE 2018 YILI İÇERİSİNDE 387 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Kamu düzeninin sağlanması, genel sağlık, genel ahlak ve başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, taşınması veya bulundurulması yasak olan her türlü silah, patlayıcı, uyuşturucu madde ve kaçak eşyanın tespiti ile halkımızın güven ve huzurunun sağlanması amacıyla, Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timler Büro Amirliğinin 2018 yılı içerisinde yapmış olduğu Adli ve Önleyici hizmet faaliyetleri sırasında;

1822 olaya intikal edilerek ilgili birimlere intikal ettirilmesi sağlanmış, 20.249 kişinin GBT kaydı sorulmuş, 387 Aranan şahıs yakalanmış, 83 kişi hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu gereğince idari işlem yapılmıştır. 3.398 araç kontrol edilmiş, 16 adet aranan (çalıntı-yakalamalı-hacizli) araç yakalanmış, 17 araç trafikten men edilmiş, 78 adet trafik kural ihlal tespit tutanağı tanzim edilmiştir.

Ele geçen suç malzemeleri olarak ise; 65 Adet değişik çap ve markalarda ruhsatsız tabanca, 15 Adet Av tüfeği, 25 Adet Kurusıkı tabanca, 414 Adet Kesici ve delici alet, 608 adet tabanca ve tüfek mermisi, 256,56 gr esrar maddesi 517 adet uyuşturucu ve uyarıcı hap, 27 şişe kaçak içki, 269 karton kaçak sigara, 27 adet sahte 100 TL’lik banknot yakalanarak adli işlemler için ilgili birimlere teslim edilmiştir.

İl Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince vatandaşımızın huzuruna yönelik her türlü tehdide karşı aralıksız olarak mücadele edilmektedir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

CANİK İLÇESİNDE UYUŞTURUCU VE UYARICI MADDE ELE GEÇİRİLMİŞTİR

Samsun İl Jandarma Komutanlığı tarafından Uyuşturucu ile Mücadele kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda, Samsun İli Canik İlçesi Yayla Mahallesinde 13.10.2018 tarihinde saat: 09.00 sıralarında Canik İlçe Jandarma Komutanlığı Gökçepınar Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından, D.T (1997 doğumlu-erkek) ve F.Y (1972 doğumlu-erkek) isimli şahısların ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti’ yaptıklarının tespit edilmesi üzerine, Samsun 2.Sulh Ceza Hakimliğinden alınan arama kararına istinaden, şahısların evinde ve eklentilerinde yapılan aramada, 3.260 gr kubar esrar, 2 kök kenevir bitkisi, yeşil reçete ile satışı yapılan uyuşturucu içerikli 14 kapsül ilaç, 800 paket Zümerret marka bandrolsüz sigara, 2 paket ocb marka uyuşturucu sarımında kullanılan çarşaf, 1 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği ve 33 adet av tüfeği fişeği ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır.

Şüpheliler Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile gözaltına alınmıştır. Şüphelilerden D.T. 14 Ekim 2018 tarihinde Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakılmış,  F.Y. isimli şahıs ise Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Adli Kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.