Dolar 32,3252
Euro 35,0770
Altın 2.299,48
BİST 8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Samsun Valisinin sınav hassasiyeti

Samsun Valisi Osman Kaymak, 30 Haziran 2018 Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi (TYT), 1 Temmuz 2018 Pazar günü Alan Yeterlilik Testi (AYT) olacağını belirterek Samsun halkına duyarlı olmalarını ve öğrencilerin konsantrasyonu bozacak davranışlardan kaçınmaları uyarısında bulundu

Samsun Valisinin sınav hassasiyeti
REKLAM ALANI
29 Haziran 2018 14:57

Sınava girecek öğrencilerin 1 sene boyunca bu sınav için çalıştığını ifade eden Samsun Valisi Osman Kaymak, “Gençlerimizin, hayatı ıskalayan değil yakalayan bireyler olabilmesi ve Samsun’u ülkemiz genelinde hak ettiği başarı çıtasına çıkarmak için öğretmenlerimiz ve anne babalarımız büyük bir özveri ile çalıştılar. Ülkemizin her şehrinde olduğu gibi ilimizde de 30 Haziran 2018 Cumartesi günü TYT, 1 Temmuz 2018 Pazar günü Alan Yeterlilik Testi AYT ve 1 Temmuz 2018 Pazar günü Yabancı Dil Testi (YDT) gerçekleştirilecektir. Sınavların gerçekleştirileceği günlerde, eğitimi önemseyen ve değer veren bir şehir olan Samsun’un çok değerli halkına da büyük sorumluluk düşmektedir. Şoför esnafımızın her gün olduğu gibi o günlerde de çocuklarımızın güvenli, stressiz ve zamanında sınav binalarına ulaştırmak için her fedakarlığı yapacağını biliyorum. Yine sınav binalarının olduğu bölgelerdeki esnafımızın, arabasıyla geçen vatandaşlarımızın daha hassas davranarak çocuklarımızın rahat ve daha sesiz bir ortamda sınav süreci geçirmelerine destekte bulunacaklarına inanıyorum” dedi.
Sınava girecek öğrencilere de seslenen Vali Kaymak, şunları söyledi:
“Yarınlarımızın teminatı, geleceğimizin mimarı, günümüzün sevinci sevgili gençlerimiz, sınavları hedeflerinize ulaşmanıza imkân tanıyan fırsatlardan birisi olarak görmenizi istiyorum. Hedeflerinize ulaşmak için karşınıza birçok yeni hayat kavşakları çıkacaktır. Şu anda Yükseköğretim Kurumları Sınavı kavşağındasınız ve eğitim hayatınız boyunca verdiğiniz emeklerin karşılığını alacağınız günlerdesiniz. Sizler, bizlerin ve anne babanızın hiç kuşkusuz en çok değer verdiği kişilersiniz. Sizi seven ve size değer veren bizlerin sadece sınav anında değil, sınav sonrasında da sonuç ne olursa olsun sizi sevmeye devam edeceğimizi bilin. Sevgili Anne Babalar; bu sürecin en az çocuklarınız kadar sizin içinde yoğun, kaygılı ve endişeli geçtiğini düşünüyorum. Çocuklarınızın yaşadıklarını, düşündüklerini en yakından gören ve onlarla yaşayan sizlersiniz. Onların elinden geleni yaptıklarını en yakından sizler gördünüz. Bu nedenle sınava saatler kaldığı bugün çocuklarınıza yapacağınız en büyük yardım onların başarısını desteklemek, heyecanlarını bölüşmek, her ne olursa olsun koşulsuz sevmektir. Yükseköğretim Kurumları Sınavına büyük bir azim ve özveriyle hazırlanan tüm öğrencilerimizin ve her zaman çocuklarının yanında olan velilerimizin sınav heyecanını paylaşıyor, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.