Dolar 32,5811
Euro 34,8042
Altın 2.505,56
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 23°C

SAMSUN’A AKIN

Samsun Balık Hali’nde gece yarısından sabahın ilk ışıklarına kadar süren mezada Türkiye’nin dört bir yanından katılan balıkçılar, kasa kasa mezgit, istavrit ve barbun ile memleketlerine döndü

SAMSUN’A AKIN
REKLAM ALANI
12 Eylül 2021 15:19

1 Eylül’de av yasağının kalkmasının ardından hareketli geçen Samsun Büyükşehir Belediyesi Balık Hali’ndeki mezatta, mezgit ve istavrit bolluğu yaşanıyor.

ÇEVRE İLLERDEN SAMSUN’A
Gece yarısından sabahın ilk ışıklarına kadar süren mezatta, kasa kasa tonlarca mezgit ve istavrit balığı satıldı. Genellikle çevre iller olmak üzere birçok yerden Samsun’a gelen vatandaşlar, araçlarını mezgit, istavrit ve çeşitli balık türleriyle doldurdu.

‘MEZGİT BOLLUĞU VAR’
51 senedir balık halinde bulunan Arif Pamuk, “Palamut bekliyorduk fakat hava şartları uygun olmadığı için palamutta herhangi bir ilerleme olmadı. Çinakop bol görünüyor denizde. Bu balıkların avlanma zamanına daha var. İstavrit günde 2 bin kasa geliyor. Kasası 60 ile 120 TL arasında oynuyor. Günde 1000 ile 1.500 kasa arasında mezgit ve barbun geliyor. Mezgitlerin normalinin kasası ise 80 TL ile 200 TL arasında satılıyor. İri mezgitlerin kasası ise 200 ile 400 TL arasında satılıyor. Türkiye’nin her yerinden alıcı geliyor” dedi.

‘BÖYLE HAMSİ GÖRMEDİM’
Çarşamba’da balıkçı esnafı olan Aydın isimli bir vatandaş ise “Bu sene mezgit ve istavrit senesi. Palamut daha yeni başlıyor. Hamsi erken çıktı. Ben 30 yıldır balıkçıyım eylül ayında hamsi görmedim. Normalde hamsinin 11. ayı bulması lazım çıkması için. İstavrit çok bol kilosu 10 TL. Kasa kasa doldurduk, Çarşamba’ya götürüyoruz” diye konuştu.

‘SAMSUN BALIK BAŞKENTİ’
Balık Halinde bir balık vatandaş “Şu anda saat 03.00, saat 04.00’e kadar burada curcuna kopar. Balıkçı hep bir mücadele veriyor. Denizde de mücadele veriyor, mezatta da mücadele veriyor, satarken de mücadele veriyor. Buraya Tokat ,Amasya, Trabzon, Rize geliyor.Balık konusunda Türkiye’nin başkenti Samsun’dur” dedi.
Balık mezadı gece geç saatlere kadar devam etti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.