Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

SAMSUN’a DEV YATIRIM!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji Grup Başkanı Ahmet Cengiz, “Enerjideki yatırımlarımızı artırmak istiyoruz ve özellikle yenilenebilir enerji alanında yatırım fırsatlarını değerlendiriyoruz” dedi

SAMSUN’a DEV YATIRIM!
REKLAM ALANI
30 Aralık 2021 16:51

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Enerji Grup Başkanı Ahmet Cengiz, 2021 değerlendirmelerini ve 2022’den beklentilerini paylaştı. 2021’in, yeni yatırımları hayata geçirdikleri bir yıl olduğunu anlatan Cengiz, aynı zamanda Türkiye’de 40 yılı aşkın sürede biriktirdikleri büyük deneyimi yurt dışına taşıdıkları önemli yatırımlara imza attıklarını söyledi.

SAMSUN’DA DAP GÜBRE ÜRETİMİ
Cengiz, yılın son çeyreğinde Bingöl’de Türkiye‘nin ilk, Avrupa’nın en büyük hibrit enerji santralinin açılışını yaptıklarını anımsatarak, “Toplam kurulu gücü 580 megavat olan santralde 450 bin hanenin yıllık tüketimini karşılayabilecek elektrik üretiliyor. Yine son çeyrekte Eti Bakır Samsun İşletmesi’ndeki bakır üretimine entegre şekilde faaliyet gösterecek bir gübre tesisi yatırımına başladık. 1,5 milyar lira yatırım yaptığımız bu önemli tesiste yılda 250 bin ton diamonyum fosfat (DAP) gübresi üreteceğiz. Bu tesis, cari açığın azaltılmasına her yıl 100 milyon dolarlık katkı sağlayacak” diye konuştu.

YURT DIŞINDA DOĞAL GAZ
ÇEVRİM SANTRALLERİ
Yurt dışı ayağında ise enerji ve madencilik sektörlerine öncülük edecek adımlar attıklarını aktaran Cengiz, şunları kaydetti:

Azerbaycan‘da üç bölgede bakır ve altın madeni arama faaliyetlerine başladık. Kırgızistan’daki yatırımımız Tereksay Altın Madeni, üretime başlamak üzere. Ayrıca Özbekistan‘da toplam kurulu gücü 460 megavat olacak iki doğal gaz çevrim santralimizin kurulumları sürüyor. Santraller 2022’de tamamlanacak. Dolayısıyla hedeflerimize ulaştığımızı söyleyebiliriz. Ekonomiye ilişkin yaşanan tüm gelişmeleri biz de yakından takip ediyoruz. Burada sadece faiz ortamını değil, ekonominin bütününü göz önünde bulundurarak yatırımlarımızı sürdürüyoruz.

‘ÜRETİME OLAN KATKIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ’
Tabii ki faizin düşük olması, yatırımları artırıcı etki sağlıyor ama diğer taraftan kurdaki dalgalanmalar da hem girdi maliyetlerimizi hem de yatırım maliyetlerimize yansıyor. Biz Türkiye’nin sağlam temelli ekonomisine güveniyoruz ve yatırımlarımızı buna göre yapıyoruz. Cengiz Holding enerji, madencilik, inşaat gibi ana sektörlerde 40 bin kişiye istihdam sağlıyor. Yeni yatırımlarımızla büyürken Türkiye’de ve yurt dışında faaliyet yürüttüğümüz farklı bölgelerde sağladığımız istihdamı da artıracağız. Şu anda devam eden özellikle yurt dışındaki yatırımlarımızın önemli bir kısmı 2022’de tamamlanacak, üretime olan katkımızı sürdüreceğiz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.