Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

SAMSUN’A ‘KALE’ KAFE!

Samsun’un İlkadım Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Kale Kafe Restoran, dualarla hizmete açıldı

SAMSUN’A ‘KALE’ KAFE!
REKLAM ALANI
13 Mart 2024 17:28

Samsun’da daha önceden virane ve mezbelelik olan alana, İlkadım Belediyesi tarafından Yeşil ve Mavinin Buluştuğu Mekan sloganından yola çıkılarak Kale Kafe Restoran yapıldı. İlkadım Belediye Başkanı ve Adayı Necattin Demirtaş’ın Kadifekale Mahallesi’nde hayata geçirdiği projenin açılışı, geniş katılımlı bir törenle yapıldı.

ADIM ADIM BUGÜNKÜ HALİNİ ALDI
Yakınındaki tarihi eser nedeniyle bakanlık takibiyle yapılan kafenin sürecinden bahseden Başkan Necattin Demirtaş, “Kale Kafe 1 senedir hizmet veriyordu ama açılışını yapmak bugüne nasip oldu. Kale Kafe adım adım başlayarak büyüyerek bugüne kadar geldi. Fırın sonradan yapıldı. Tuvaletler, su tankları, jeneratör sonradan ilave edildi. Yani burası 1 günde bitmedi. Parça parça işleyerek bugünkü halini kazandı. Kafenin olduğu yer, eskiden mezbelelik, kötü niyetli insanların kullandığı bir alandı. Burayı eski mezbelelik halinden kurtarmak için büyük uğraş verdik. Tarihi eser olduğu için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan müze yetkilileri ile birlikte yaparak son haline kavuşturduk. Yapımı o yüzden uzun sürdü. Mahallemize ve ilçemize güzel bir eser kazandırmış olduk. İlçemize nezih bir yer kazandırdığımız için mutluyuz” dedi.

MAL VARLIĞIMIZ 16 KAT ARTTI
Belediye devraldıkları 2019 yılından bu yana toplam mal varlıklarının 16 kat arttığına dikkat çeken Başkan Demirtaş, “Mali açıdan 2019 yılında elimizdeki toplam mal varlığı 219 milyon TL’ydi. Şu anda 31 Aralık 2023 itibariyle mal varlığımız 4 milyar 450 milyon TL’ye çıktı. Tam 16 kat arttı. Ticaret veya bir şey yapmadık. Ne yaptık? Ben belediyenin herhangi bir tesissinde yemek yediysem, yediğim yemeğin parasını ödemeden oradan çıkmadım. Her harcamaya dikkat ettik, her şeyden tasarruf ettik ve sonuçta böyle bir tablo ortaya çıktı. Belediyeye ev yönetimi gibi bakıyorum. Eğer 30 bin TL kazanan bir aile aylık 50 bin TL harcarsa bütçeyi ayarlayamaz. Belediye de gelirinden çok harcama yaparsa açık verir. Türkiye’deki 1950 belediyeden borcu olmayan 10 belediye yok. Onun için toplum bunu sorgulamayı becerirse lüzumsuz para harcayanlar belediyelerde barınamaz” diye konuştu.

EMEKLİLERE YÜZDE 30 İNDİRİM
İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş’ın konuşmasının ardından kafenin açılış kurdelesi dualarla kesildi. Kafede emeklilere yüzde 30 indirim yapıldığı belirtildi.


İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.