Dolar 32,3775
Euro 34,7618
Altın 2.436,00
BİST 9.983,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Samsun’a Şehit Haberi

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven’in cenazesi memleketi Samsun’a getirildi

Samsun’a Şehit Haberi
REKLAM ALANI
31 Ağustos 2018 20:35

Batman’da hain teröristler ile çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven’in (25) cenazesi memleketi Samsun’a getirildi. Anne Saime Güven, “Hainlere inat ağlamayacağım. Bir oğlum daha olsa yine gönderirim” dedi.

Batman İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla Kozluk ilçesi Kumlupınar köyü Kocabey mezrası bölgesinde yürütülen operasyon sırasında çıkan çatışmada yaralanan Jandarma Uzman Onbaşılar Recep Turan ve Adem Güven, kaldırıldıkları Kozluk Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

“HAİNLERE İNAT AĞLAMAYACAĞIM” 

Şehitler Diyarbakır’da yapılan askeri törenin ardından TSK’ya ait askeri kargo uçağı ile Samsun-Çarşamba Havalimanına getirildi. Samsunlu şehidin annesi Saime Güven ve babası Yusuf Güven, bölücü terör örgütüne beddua ederek, dik durmaya çalıştılar. Şehidin kız kardeşleri Fatma Demür ve Büşra Nur Güven ise sinir krizi geçirdiler. Şehit Adem Güven’in cenazesi havalimanında yapılan askeri karşılama töreninin ardından Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Anne Saime Güven, oğlunun cenazesi indirildiğinde, “Hainlere inat ağlamayacağım. Bir oğlum daha olsa yine gönderirim” diye feryat etti. Anne daha sonra cenaze aracına binerek oğlunun cenazesiyle birlikte hastaneye gitti.

“ZONGULDAK ŞEHİDİNİN EŞYALARINI SİLAH ARKADAŞI GETİRDİ”

Aynı çatışmada şehit düşen Jandarma Uzm. Onb. Recep Turan’ın cenazesi, askeri kargo uçağından TSK’ya ait Türk Yıldızları uçağına nakledilerek Zongudak’a gönderildi. Şehidin eşyaları silah arkadaşı tarafından ailesine teslim edilmek üzere 2 bavulun içinde cenazeyle birlikte Zonguldak’a doğru yola çıktı.

Samsun şehidi Adem Güven’in cenazesi, Samsun Büyük Cami’de bugün öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kıranköy Şehitliğine defnedilecek. Zonguldak şehidi Recep Turan da yine yarın memleketinde defnedilecek.

Şehidin karşılama törenine Samsun Valisi Osman Kaymak, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, askeri ve mülki erkan ile birlikte şehit yakınları katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.