Dolar 32,5668
Euro 34,8643
Altın 2.429,13
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

SAMSUN’A TEK ARAÇLA ULAŞIM!

Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB), ilçelerde yaşayan vatandaşların şehir merkezine tek araçla ulaşımını sağlayacak Toplu Ulaşım Transfer Merkezi’nin yapımını tamamladı

SAMSUN’A TEK   ARAÇLA ULAŞIM!
REKLAM ALANI
31 Temmuz 2022 16:41

TEKNOFEST organizasyonuna yetiştirilecek merkezin hizmete girmesine sayılı günler kaldığı bildirilen Toplu Ulaşım Transfer Merkezi’nin hem yolcular hem de minibüsçü esnafı bekliyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi, bir yandan “Akıllı Şehir Trafik Güvenliği” projesi ile kent içi trafik diğer yandan da vatandaşların toplu ulaşım problemini ortadan kaldırıyor.

TOPLAM 16 PERON OLUŞTURULDU
Toplu Ulaşım Transfer Merkezi inşasıyla kentin önemli bir sorununa çözüm bulan büyükşehir belediyesi, ilçelerle şehir merkezine tek araçla günü birlik ulaşım dönemini başlatmaya hazırlanıyor. SBB’den yapılan açıklamada yaklaşık 9 milyon TL’lik projede ilçe minibüsleri için 13, havaalanı servis araçları için 3 çelik konstrüksiyonlu peron oluşturdu. 12 araçlık taksi durağı ve 72 araçlık açık otoparkı bulunacak merkezin çevre saha betonu, asfaltlama ve çizgi imalatları tamamlanarak, danışma, bekleme ve bilet satış ofisi de hazır hale getirildi. Kesin kabulü yapılmak üzere olan merkez, yakın zamanda düzenlenecek törenle hizmete gireceği bildirildi.

MİNİBÜSÇÜLER KOOPERATİFİ MEMNUN
Yolcuların mağduriyetinin sona ereceği için mutlu olduklarını dile getiren Samsun-Kavak Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı İlhami Emeksiz, “Yolcularımız çok mağdur oluyordu. Onları otogara bıraktığımızda ikinci bir araç arıyorlardı. Geri gelirken 2-3 araç değiştirmek zorunda kalıyorlardı. Ekonomik açıdan da büyük külfetti. Zaten ülkemizde kriz var. Halkımıza yazıktı, günahtı. 2-3 araç değiştirme devri bitiyor. Şimdi tek araçla şehir merkezine götüreceğimiz için daha az para ödeyecekler. Yani Kavak‘tan merkeze kadar başka araç değiştirmeden gitmiş olacak. Bu hem zaman hem de maliyet açısından yolcularımıza büyük avantaj sağlayacak. Yeni yolcu aktarma merkezinden çok memnunuz. Minibüsçüler olarak bize verdikleri desteklerden dolayı çok Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e çok teşekkür ediyoruz” ifadeleri kullandı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.