Dolar 32,3759
Euro 35,0031
Altın 2.326,03
BİST 9.097,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Samsun’a yeni ÇEVRE yolu!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Batı Çevre Yolu projesinin 2022 yılında ihale edileceğini açıklayarak, “Şehrimiz için çok önemli bir yatırım olacak” dedi

Samsun’a yeni ÇEVRE yolu!
REKLAM ALANI
9 Haziran 2021 17:49

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı açılış toplantısı bugün yapıldı. Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda yapılan mecliste 35 madde görüşüldü. Gündem maddelerinin tek tek değerlendirildiği mecliste konuşan Başkan Mustafa Demir, Batı Çevre Yolu projesinin 2022 yılında ihale edileceğini açıkladı. Demir, “Şehrimiz için çok önemli bir yatırım olacak” dedi.

PANDEMİDE SAMSUN VE BÜYÜME
Konuşmasına, geçtiğimiz aylarda Samsun’un koronavirüs vaka sayısında 1’inci sırada olmasını hatırlatarak başlayan Demir, “Bu durum, test sayısından kaynaklanıyordu. Şimdi ise Türkiye’de örnek düzeyde. Pandemi düşüş içinde. Aşılamanın da belli düzeye gelmesiyle bu süreci atlatmış olacağız. Bütün dünya çok farklı bir süreç yaşıyor. Büyük mücadele veriyor. İnşallah biz de pandemiden çıkışta Çin’den sonra ekonomik büyümede ikinci ülke oluruz. Samsun‘da bu konuda Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme var. Sanayide, ticarette, turizmde merkez olması hem de hükümet yatırımlarının katkısı var” diye konuştu.

ŞEHİR HASTANESİNİN ULAŞIM AĞI
Akıllı Şehir Trafik Güvenliği projesini imzaladıklarına dikkati çeken Başkan Mustafa Demir, “İmza töreni Türkiye’de ses getirdi. Şuanda da diğer şehirlerin de ilgi odağında. Hazırlıklarını yapıyoruz. Planlı bir şekilde uygulamaya başlayacağız. Alt kurumlarının da çalışmaları olacağı için onları da planladık. Karayolları Genel Müdürü ile de değerlendirmelerde bulunduk. Ayrıca şehir hastanesi de inşa halinde. Bitimine kadar da oranın ulaşım arterlerini planladık. Programını Sağlık ve Ulaştırma bakanlıkları arasındaki protokolle ulaştırma bakanlığına yaptırma gayretindeyiz. Bunu inşallah başaracağız. Şehir hastanesi biterken ulaşım ağı da tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

BATI ÇEVRE YOLU’NA İHALE
Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’ndan Ankara Yolu’na geçişteki kavşaktaki tıkanmaya da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “O kavşakta pik saatlerde tıkanıklık oluyor. Kavşaktan kaynaklanan trafik yoğunluğunu çözüme kavuşturmak için düzenleme çalışması yapıyorlar. Bulvarla ilgili projemiz hazır. Genişliğini 40 metreye çıkarıyoruz. Daha nizami ve akıcı bir trafik olacak. Atakum’daki imar çalışması uygulamasını yapıp Batı Çevre Yolu projesini Karayolları Genel Müdürlüğü’ne teslim edeceğiz. 2022 yılı yatırım programına almak üzere çalışmayı başlatmış olacağız. 2022 yılında ihale edilmesini planlıyoruz. Samsun için çok önemli bir yatırım olacak” diye konuştu.

4 ADET BETON SANTRALİ KURULACAK
SASKİ ve Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın saha yatırımlarına ve çalışmalarına yoğun şekilde devam ettiğini belirten Başkan Demir şunları söyledi:

“4 beton santrali kuruyoruz. Kendi betonumuzu kendimiz üreteceğiz. 15 adette mikser alacağız. Maliyet noktasında ihaleyle satın almanın 3’te 1 oranında olacak. Santraller kurulunca daha çok yol alma imkanımız olacak. Bu ve önümüzdeki sene çok yoğun bir programımız olacak. Taflan, Çatalçam ile sanayi bölgelerindeki yol yatırımlarını çok iyi bir yere taşıyacağız. Mert ırmağındaki çalışmaya 2022 yılında başlamayı planlıyoruz. Ayrıca lityum pilli elektrikli otobüs projemizi ASELSAN ile birlikte hayata geçireceğiz. Tüm Türkiye’ye yaygınlaşacak. İşletme maliyeti çok düşük, çevreye sıfır atık, konforu yüksek.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.