Dolar 32,3241
Euro 34,9742
Altın 2.312,74
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

SAMSUN’DA BİR ÜNİVERSİTELİ EVİ DEĞİL KARAVANI TERCİH ETTİ!

Samsun’da bir üniversite öğrencisi, ev kiralarını fazla bulunca memleketinden getirdiği karavanda yaşamaya başladı

SAMSUN’DA BİR ÜNİVERSİTELİ  EVİ DEĞİL KARAVANI   TERCİH ETTİ!
REKLAM ALANI
28 Ekim 2022 15:49

Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Ürün Tasarım Bölümü’nde okuyan 23 yaşındaki Sonkan Barutçu, istediği fiyata kiralık ev bulamayınca kendince bir çözüm geliştirdi. Barutçu, memleketi Trabzon’dan getirdiği karavan ile Samsun Büyükşehir Belediyesi Karavan Parkı’nda kalmaya başladı. Karavan Park’a ayda her şey dahil 750 lira veren Barutçu, hayatından memnun.

KARAVAN

YÜKSEK KİRA FİYATLARINA TEPKİ
Üniversitedeki ilk senesinde eve çıktığında 450 lira olan kirasının pandemi sürecinden sonra 2 bin lira ve 3 bin lira arasında bir fiyat aralığında olduğu için bir çözüm yolu arayışına girdiğini söyleyen Sonkan Barutçu, “Bu süre zarfında karavanda yaşamla ilgili araştırmalar yapmaya başladım. Sonuçta eve verecek olduğum bir bütçe vardı. Aylık 3 bin liradan yılda 36 bin lira eve ayırmam gereken bir para vardı. 4 yıllık eğitim hayatımda evde kalsam bu para 120 bin küsur bir para yapıyordu. Bu bana mantıklı gelmedi. Ben de makul bir fiyatta karavan alıp karavanda yaşamaya karar verdim” dedi.

KARAVAN

1 ARTI 0 İLE AYNI İMKANLARA SAHİP
Karavan alanına ayda 750 lira ödediğini belirten Barutçu, “Şu zamanda gayet makul bir fiyat olduğunu düşünüyorum. Karavanda yaşamanın ufak tefek zorlukları var ama stüdyo (1+0) ev ile aynı imkanlarda olduğunu söyleyebilirim. Karavanın zorluklarından birisi içinde banyo olmaması. Bu ihtiyacı karavan alanında duş alınacak yerlerden karşılıyoruz. Kışın biraz zor oluyor. Bu konu haricinde pek bir sıkıntı yaşamadım. Zaten bulunduğumuz alanda güvenlik tedbirleri var. Şuanda bir eve çıkmak en az aylık 3 bin liradan başlıyor. Onun eşyası, faturası derken daha masraflı bir hale geliyor. Karavanda fatura derdin yok. Aylık bir ücret var. Her şey buna dahil” diye konuştu.

KARAVAN
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.