Samsun’un çeşitli noktalarında SASKİ tarafından sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Altyapı yatırımlarımızla Samsun’u geleceğe taşıyoruz” dedi.
HIZLI VE GÜVENLİ TAHLİYE
Başkan Halit Doğan, SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık ile birlikte Liman Mahallesi’nde devam eden yağmur suyu hattı çalışmalarını yerinde inceledi. Doğan, Liman Kavşağı ve 100’üncü Yıl Bulvarı’nda yağmur sularının daha hızlı ve güvenli şekilde tahliye edilmesini sağlamak amacıyla 50 milyon TL’lik yatırımla yeni bir yağmur suyu hattı inşa ettiklerini söyledi.
LİMAN VE BULVARDA
50 MİLYONLUK YATIRIM
Başkan Doğan, “Ekiplerimizle birlikte, Liman Kavşağı ve 100’üncü Yıl Bulvarı’nda yağmur sularının daha hızlı ve güvenli şekilde tahliye edilmesini sağlamak amacıyla yeni yağmur suyu hattı inşa ediyoruz. 50 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilecek proje kapsamında, yağmur sularının İlçe Transfer Merkezi’nin karşısından denize deşarjını sağlamış olacağız. Çalışmalarımız kapsamında 1200 milimetre çapında beton ve polietilen boruların döşenmesine başlandı. Samsun’umuzun daha ileri yarınlarını oluşturabilmek için şehrimiz genelinde özveriyle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Başkan Halit Doğan, SASKİ Genel Müdürü Bahattin Yanık ile birlikte Liman, Adalet ve Derebahçe mahallelerinde devam eden yağmur suyu hattı çalışmalarını yerinde inceledi.
BETON BORULAR DÖŞENİYOR
Derebahçe ve Adalet mahallelerindeki çalışmaları da yerinde inceleyen Başkan Doğan, sosyal medya hesabından şu bilgilendirmeyi yaptı:
“Ekiplerimizce İlkadım İlçemiz Derebahçe Mahallemizde, ani ve yoğun yağışların olduğu dönemlerde meydana gelen su baskınlarını önlemek adına başlatılan yağmur suyu hattı çalışmalarını yerinde inceledik. 2 bin milimetre çapındaki beton boruların döşeneceği çalışmaya yağmur sularının deşarj edileceği Mert Irmağı’ndan başlayan ekiplerimiz, bununla birlikte bulvarın kanalizasyon şebekesini de yenileyecek.
17 İLÇEDE ÇALIŞMA
Ekiplerimiz tüm hızıyla çalışmalarına devam ediyor. Adalet Mahallesi Odun Pazarı Caddesi’nde sona erecek projeyi 2 ay içinde bitirmeyi hedefliyoruz. SASKİ ekiplerimizle şehrimizin 17 ilçesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Altyapı yatırımlarımızla Samsun’umuzu daha ileri taşımaya devam ediyoruz.”
Sibel TOPAL