Dolar 32,6014
Euro 34,8276
Altın 2.504,60
BİST 9.464,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

DÜŞEVİ, 25 YAŞINDA!

Samsun’da 1998 yılında Ahmet Sabri Karataş, Mehmet Çömez ve Cem Kaynar tarafından kurulan Düşevi Oyuncuları, bu sezon 25’inci yılını çeşitli etkinlikler ile kutlamaya başladı

DÜŞEVİ, 25 YAŞINDA!
REKLAM ALANI
10 Ocak 2023 17:59

1998 yılında Ahmet Sabri Karataş, Mehmet Çömez ve Cem Kaynar tarafından , Samsun’da kültürel yaşamı güzelleştirmek amacı ile, çağdaş, demokrat ve toplumcu ilkeler ile kurulan Düşevi Oyuncuları bu sezon 25. Yılını çeşitli etkinlikler ile kutlamaya başladı. 23 senedir Kültür ve Turizm Bakanlığından profesyonel proje desteği alan kurum eski gelenekten gelen ve yeni eklenen kadrosu ile Samsun’a Sanat Nefesi Üflemeye devam ediyor.

 DÜŞEVİ, 25 YAŞINDA!

SAMSUN’UN SANAT MARKASI
Türk Tiyatrosu’na kazandırdığı özgün eserler, sahneye koyduğu oyunlar, gerçekleştirdiği projeler, düzenlediği turneler, katkı verdiği Tiyatro Örgütleri, yetiştirdiği öğrencileri, aldığı ödüller ve sahne hayatına , akademik hayata kazandırdığı meslektaşları ile Düşevi Oyuncuları 25’inci yılında Samsun’nun bir sanat markası olmayı başardı.

 DÜŞEVİ, 25 YAŞINDA!

DÜŞEVİ FAALİYET ALANLARI
1998 yılında kurulan Düşevi Oyuncuları, kuruluşundan itibaren kaybettikleri 2006 yılına kadar en önemli rehberleri Yekta Keçeli’nin de tavsiyesi ile bir ‘Kolej Tiyatrosu’ gibi davranmayı ve sosyal oyunlar sahneye koymayı tercih etti. 2006 yılında ilk özgün oyun denemesi olan ve Düşevi’nin ulusal platformda tanınmasını sağlayan ‘3. Sayfadan Kadın Hikayeleri’ oyunundan sonra repertuar tiyatrosu özellikleri ile hareket etmeye başladı. Kuruluşundan itibaren oyuncu yetiştirmek için yaptığı eğitim faaliyetleri, sonrasında çocuk ve gençlik drama kursları ile devam etti. Sonunda da 2022-2023 sezonunda ‘Özel Düşevi Tiyatro Kursu’ adı ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir okul oldu. 2007 yılında ATV’de yayınlanan ‘Parmaklıklar Ardında’ dizisi için yaptığı çalışmalar sebebi ile ilk tohumları atılan DÜŞEVİ CAST, 2013 yılında kurulan DÜŞEVİ SANAT MERKEZİ, 2019 yılında açılan DÜŞEVİ SAHNE, 2022 yılında da ‘DÜŞEVİ TİYATRO OKULU’ kuruldu.

 DÜŞEVİ, 25 YAŞINDA!

25’İNCİ YIL PROJELERİ
Düşevi Oyuncuları kuruluşunun 25’inci Yılı’nda çeşitli etkinlikler yapıyor ve yapmayı planlıyor. Öncelik ile bu sene BİMARHANE, VİCDAN,SARDUNYA KOKAN KADINLAR, DİL YURDU adlı yetişkin oyunları ile PALYAÇO JOY ve SAVAŞ DÜŞLERİMİ ÇALDI adlı çocuk oyunlarını Düşevi Sahne ve çeşitli sahnelerde oynuyor. Ayrıca ‘BİR TAHTIMIZ EKSİK MACBETH’ adlı bir yeni oyunun da hazırlık çalışmaları devam ediyor. Her ay tiyatroya emek vermiş ve hayata veda eden emekçileri oyun öncesi video görüntüler ile anıyor. ‘Tiyatro Anım Tiyatro Yaşamım’ adlı proje ile de tiyatro anılarını anlatan emekçilerin videolarını Düşevi Oyuncuları youtube kanalında paylaşmaya devam ediyor. 24 Şubat Cuma günü saat 20.00’de Büyükşehir Sanat Merkezi’nde de ‘DÜŞEVİ 25’İNCİ YIL GECESİ’ yapmayı planlıyor.

Düşevi oyuncuları ayrıca, Askıda Bilet kampanyası ile Tiyatro Gönüllülerinin aldıkları biletleri, tiyatroya ulaşma sorunu yaşayan özellikle gençler ve çocukları davet ederek bir çok insanı tiyatroya davet etmek istiyor.

 DÜŞEVİ, 25 YAŞINDA!

DÜŞEVİ’DEN SAMSUN’A AÇIK DAVET
Düşevi Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni Cem Kaynar, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Düşevi Oyuncuları kuruluşundan beri onlarca insanın direkt ve dolaylı emeği olan, desteği olmuş ve şu anda Eşim Ferda Kaynar ile birlikte yönettiğimiz bir kurum. Tiyatro, dizi, sinema, eğitim bizim işimiz , mesleğimiz. Ama bu meslek idealizim olmadan yapılamayacak, özveri olmadan devam edilemeyecek bir meslek. Bu sebeple Samsun’dan başlayıp, tüm Türkiye’ye yayılmasını hedeflediğimiz bir kamusal proje öneriyoruz.

 DÜŞEVİ, 25 YAŞINDA!

ASKIDA BİLET KAMPANYASI
100. YILIN İYİLİĞİ adlı bir proje; Düşevi Oyuncuları, Samsun Valiliği, İlgili Kurumlar, Belediyeler, Şirketler ve STK’lara açık bir çağrıda bulunuyor: Askıda Bilet kampanyamız ile başlattığımız ve 186 adet şahsi, 200 adet kurumsal bir şirketin satın aldığı biletler ile devam eden kampanyamızı büyüterek çocuk, genç, yetişkin tiyatroya imkansızlık sebebi ile ulaşamayan herkesin sahneye gelmesini, oyun izlemesini hedefliyoruz. Bu konuda gücümüz ve zamanımız yettiğince şirketlere ulaşmaya başladık. Reeder, Göksu Sigorta, Ramis Kuyumculuk, Turkcell, Superonline /Samline şirketlerinin verdiği maddi destek dışında Samsun Karadeniz Rotary Kulüp, Samsun Çocuk Koruma Platformu, Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi gibi STK’ların organizasyon katkısı ile ilk tohumları attık ve toplam 210 çocuk, genç ve yetişkini tiyatroda ağırladık, ağırlamaya devam ediyoruz.

 DÜŞEVİ, 25 YAŞINDA!

TİYATRO İYİDİR, İNSANI GÜZELLEŞTİRİR
Biz istiyoruz ki Kültür ve Turizm Bakanlığının geçen sezon başlattığı ve bu sezonda devam edecek 27-28 Mart 2023’de özellikle Anadolu’da yapılacak turneler ile belki de 100 bin civarı insan ücretsiz oyun izleyecek. Biz bunun Samsun’dan başlayan ve tüm Türkiye’ye yayılan bir proje olmasını istiyoruz. Tiyatro iyidir, insanı güzelleştirir.”

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.