Dolar 32,5580
Euro 34,9582
Altın 2.440,16
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

SAMSUN’DA BÜYÜK ÖFKE!

İYİ Parti Samsun teşkilatı, partilerini FETÖ’nün kurduğunu iddia eden AK Partili yönetici hakkında suç duyurusunda bulundu

SAMSUN’DA BÜYÜK ÖFKE!
REKLAM ALANI
3 Eylül 2021 18:15

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, il yöneticileri, ilçe başkanları ve beraberinde gelen kalabalık bir partili grupla birlikte AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan hakkında, “İYİ Parti’yi FETÖ kurdu” sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

‘FETÖ ÖNERGELERİMİZ DEFALARCA REDDEDİLDİ’
İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy ve beraberindeki partililer, cumhuriyet savcılığına suç duyurusu dilekçelerini verdikten sonra Samsun Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Bugüne kadar önüne konulan türlü zorlukları aşarak bu günlere gelen bir parti, bir ‘Cesurları hareketi’ olduklarını belirten Aksoy, “İYİ Parti defalarca meclise, FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması için önerge vermiştir. Ancak ne hikmetse milletin aydınlatılması için yaptığımız tüm bu çabalar Cumhur ittifakı’nın oylarıyla reddedilmiştir. Bizler bu ve bunun gibi iftiraların, hakaretlerin müsebbiplerinin yargı önünde hesap vermesi için elimizden geleni yapacağız. Bu gün yaptığımız suç duyurusunda hukuki sürecin de sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK
Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen şikayet dilekçesinde, Cahit Özkan hakkında Hakaret ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ve Aşağılama’ suçlarından şikayette bulunuldu. Dilekçede şöyle denildi:

“Şüpheli, 29.08.2021 tarihinde Beyaz TV’de yayınlanan Akılda Kalsın programında ve aynı videoyu yayınladığı sosyal medya paylaşımında; tüm İYİ Parti Teşkilatlarını, parti üyelerimizi hatta oy veren seçmeleri kapsar bir biçimde alenen ve açıkça hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarını kararlılıkla işlemiştir. Şüpheli şikayet konusu beyanında ve akabinde de sosyal medya paylaşımında; yıllara sair bir strateji ile Devleti ele geçirmeye çalışan ve 15 Temmuz hain darbe girişimiyle de bunu nihayete erdirmeyi amaçlayan FETÖ ile tüm İYİ Parti teşkilatını ilişkilendirmiş, böylelikle; Genel Başkan Sn. Meral Akşener, Başkanlık Divanı, Genel İdare ve Kurucular Kurulu, Tüm Parti İl ve İlçe Başkanları, Tüm İYİ Parti üyeleri,İYİ Partiye oy veren ve vermeyi düşünen tüm seçmenler olmak üzere herkesi, FETÖ Terör Örgütü üyeliği itham etmiş ve hedef olarak göstermiştir.

KAMU DÜZENİNİ BOZAN FÜTURSUZ AÇIKLAMALAR
Türk toplumunun önemli bir kesiminin, kendilerini taraftarı oldukları siyasi parti, görüş ve bakış açıları ile özdeşleştirdikleri, yapılan açıklama ve yönlendirmeler doğrultusunda reaksiyon gösterdikleri açıktır. Şüpheli ve şüpheli zihniyetine sahip kişilerin fütursuz açıklamalarının toplumdaki kutuplaşmayı artırmasından öte, kamu düzenini bozan sonuçları olduğu tartışılmaz bir gerçektir.

FETÖ, SİLAHLI BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR
Özetle İYİ Parti ve teşkilatı, bugüne değin değil FETÖ ile ilgili değil bir güzelleme, her platformda söz konusu örgütün silahlı bir terör örgütü olduğunu defalarca dile getirmiş ve siyasi kanadının araştırılması Meclise Önerge vermiş bir teşkilattır. Şüphelinin eyleminin hakaret ve iftira suçunu teşkil ettiğinde tereddüt yoktur. Şüpheli, İYİ Parti ve içinde bulunduğu ittifaka, Türkiye’nin aydınlık yarınlara yürüme mücadelesine karşı bir ‘kalkışma’ yakıştırması yapsa da, bu tabirden ne anlaşılması gerektiği 15 Temmuz 2016 tarihinde tüm halkımız tarafından acı bir şekilde öğrenilmiştir.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.