Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Samsun’da coşkulu kutlamalar

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yıldönümü kapsamında Samsun’da tebrikat töreni düzenlendi

Samsun’da coşkulu kutlamalar
REKLAM ALANI
29 Ekim 2020 14:31

Samsun Valiliği tarafından dün yapılan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakma töreninin ardından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Samsun Valiliği protokol girişinde devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, fiziksel mesafe kurallarına uygun bir şekilde yapıldı. Samsun Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, sırayla protokol üyelerinin tebrikini kabul etti.

CUMHURİYET, SARSILMAZ BİR GÜÇ…
Tebrikat töreninin ardından konuşan İbrahim Avcı, “Her adımı şanlı destanlarla dolu kutlu yürüyüşün mükafatı ve bölünmez bütünlüğümüzün teminatı olan Cumhuriyet’in ilanı ile Türk milleti, dünyaya bir kez daha iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiçbir gücün tasarrufu altına girmeyeceğini de ilan etmiştir. Temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’ni 97 yıldır azimle ve şerefle koruyan bizler, siyasal, kültürel ve ekonomik birçok saldırıya rağmen tüm dünyadaki değişimleri şekillendirerek gelecek yüzyıllara emin ve sağlam adımlarla yürümekteyiz. 97 yıldır ülkemizin her bir köşesinde büyük bir heyecanla kutlanan bu özel günün, hiç kuşkusuz Samsun için yeri ayrıdır. Çünkü Samsun, Türk Milletinin kurtuluş mücadelesinin meşale şehridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da Samsun’dan attığı ilk adımla başlayan Milli Mücadelemizin neticesinde, 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet ile adımız, dünya medeniyetleri arasına sarsılmaz bir güç olarak altın harflerle nakşedilmiştir” dedi.

GENÇLERE DÜŞEN GÖREV

Vali Yardımcısı Avcı, ayrıca, “Türk milletinin, canıyla, kanıyla ödediği nice bedeller neticesinde ilan edilen Cumhuriyet’i yaşatmak, toplumun tüm kesimlerinin sorumluluklarını, her zamankinden daha büyük bir azimle yerine getirmesiyle başarılabilecek bir amaçtır. Sizlere düşen bu amaç doğrultusunda değerlerimizi korumak, Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü her durum ve koşulda savunmaktır. Aziz Atatürk’ün, ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyet‘i biz kurduk, onu yükseltecek ve devam ettirecek sizlersiniz’ sözleriyle geleceğimizi ve ümitlerimizi emanet ettiğimiz en değerli varlığımız olan siz genç kardeşlerimizin, taşıdığınız bu emanetin sizlere yüklediği sorumluluğun bilincinde olduğunuza yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ HANCIOĞLU DA KATILDI
Törene ayrıca CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Alb. İbrahim Camcı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili İbrahim Ethem Şahin, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ve protokol üyeleri katıldı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.