Dolar 32,3168
Euro 35,0223
Altın 2.308,02
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Samsun’da Cumhuriyet Bayramı

Samsun’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıldönümünde coşkulu bir tören düzenlendi. Vali Dağlı, konuşmasında ülkenin ekonomik büyümesine vurgu yaptı

Samsun’da Cumhuriyet Bayramı
REKLAM ALANI
30 Ekim 2022 14:40

Samsun’da, İlkadım İlçesi’nde bulunan Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda gerçekleşen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Akabinde Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Bayramı

2023, 2053 VE 2071 VİZYONU
Vali Zülkif Dağlı konuşmasında, şunları söyledi:

“600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal’in veciz bir şekilde ifade ettiği ‘muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma’ mücadelesini ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz. Bugün de 2023, 2053 ve 2071 vizyonu hedefine odaklanarak, yeni ve daha büyük başarılar için kendimizi hazırlamalıyız. Anadolu’daki bin yıllık varlığımızı, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirerek ebedileştirme hedefimizden asla taviz vermeyeceğiz. Devletimizin tüm kurumlarıyla ve milletimizle birlikte hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerleyeceğiz.

Cumhuriyet Bayramı

DÜN ASALA, BUGÜN PKK VE FETÖ
Bu aziz millet ülkemizi, Türkiye’nin geleceğini, Ay-Yıldızlı Bayrağı namertlere çiğnetmeyecek. Bu yüce Türk Milleti bin yıl önce Malazgirt’te hangi inançla ve kararlılıkla Anadolu’nun kapılarını bizlere açmışsa, Çanakkale Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda, Kıbrıs Barış Harekâtı’nda ve 15 Temmuz’da da aynı mücadeleyi yaptı. Tüm halkımız bilmektedir ki, bunlar dün ASALA, bugün FETÖ, PKK ve DAEŞ olarak karşımıza dikilmektedir. Bugün birliğimizi, kardeşliğimizi istemeyen şer güçler, çirkin senaryolarından, kirli oyunlarından geri durmayacaklar ve isimleri değişmek suretiyle karşımıza geleceklerdir. Çünkü bunlar 100 yıl önce emellerini gerçekleştiremeyenlerin uzantılarıdır.”

Cumhuriyet Bayramı

‘KADİM MEDENİYETE LAYIK OLMALIYIZ’
Konuşmasında gençlere seslenen Vali Dağlı, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya 1 yılımız kaldı. Öncelikle birlik ve beraberliğimizi üst düzeye çıkartacağız. Kardeşlik bağlarımızı güçlendireceğiz. Birbirimize daha çok sevgi ve hoşgörüyle yaklaşacağız. Böylesine şanlı bir tarihe, köklü bir geçmişe, kadim bir medeniyete sahip olan bu necip millete layık olacak şekilde kendimizi yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Hakkaniyet, adalet, demokrasi, insan hakları gibi evrensel değerleri kendimize prensip edinmeliyiz. 2023 hedeflerini gerçekleştirme hedefinde Samsun’umuzun katkısını en üst düzeye çıkarmak için azami gayret göstermeliyiz” dedi.

Cumhuriyet Bayramı

HALK OYUNLARI, GÖSTERİLER, KONSER
Vali Dağlı’nın konuşmasının ardından lise öğrencileri ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril şiir okudu. Okunan şiirlerin ardından halk oyunu ve Kafkas oyunu gösterileri yapıldı. Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı Bandosu, Samsun protokolüne ve vatandaşlara mini bir konser verdi. Tören, bandonun çaldığı marşla geçit töreniyle son buldu.

Cumhuriyet Bayramı

Törene ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, kaymakamlar, belediye başkanları, il müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Bayramı
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.