Dolar 32,3786
Euro 34,6919
Altın 2.429,25
BİST 10.001,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

SAMSUN’DA ‘CUMHURİYET’ COŞKUSU!

Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümü için Samsun Valiliği organizasyonundaki Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı adıyla 1 hafta sürecek etkinlikler dizisi, Cumhuriyet Meydanı’nda başladı

SAMSUN’DA ‘CUMHURİYET’ COŞKUSU!
REKLAM ALANI
23 Ekim 2023 17:26

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Millî Mücadele’nin simge şehri Samsun’da da Cumhuriyet’in 100. yılı, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ) de başrolde olduğu çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

VALİ VE REKTÖRDEN İNCELEME
Etkinlikler kapsamında Samsun Valisi Orhan Tavlı; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selim Eren ve Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. İdris Varıcı eşliğinde etkinlik alanını ziyaret ederek programın detaylarına dair görevlilerden bilgi aldı.

KONSERLER, HALK OYUNLARI, GÖSTERİLER
Samsun Valiliği tarafından açıklanan kutlama programında; konserler, bando, folklor, halk oyunları ve spor gösterileri, sahil güvenlik helikopteri ve botları gösterisi, 100. Yılın Destanı – Ateş adlı oyunun prömiyeri, Cumhuriyet Yürüyüşü, havai fişek gösterisi gibi pek çok etkinlik yer alacak.

OMÜ’DEN ÖNEMLİ FAALİYETLER
Etkinliklerde yanı sıra, OMÜ adına Halk Oyunları, Modern Müzik Topluluğu, Çocuk Oyunu, Eğitim Fakültesi, Devlet Konservatuvarı ekipleri de performanslarını sergileyecek. Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri boyunca ayrıca OMÜ’nün açtığı stantta Cumhuriyet’in kazanımlarına dair vatandaşlara yönelik bilgiler verilecek ve video gösterimi yer alacak.

ATATÜRK FOTOĞRAFLARI SERGİSİ
Öte yandan fuaye alanı içinde İletişim Fakültesince “Dönemin Basınında Cumhuriyet ve Cumhuriyet Bayramı” ile OMÜ Rektörlüğünce hazırlanan “Atatürk Fotoğrafları” sergileri ziyarete açılacak.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.