Dolar 32,3650
Euro 34,9694
Altın 2.325,97
BİST 9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

“Samsun’da Doğa Hakları İhlalleri İzleme Komisyonu kuracağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Samsun’da Doğa Hakları İhlalleri İzleme Komisyonu kuracağız” dedi

“Samsun’da Doğa Hakları İhlalleri İzleme Komisyonu kuracağız”
REKLAM ALANI
7 Kasım 2018 20:19

CHP Genel Başkan Yardımcısı Samsun’da

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Samsun ve çevresinde ekolojik sorunlar hakkında bilgi almak adına, Kurupelitmevkisinde bulunan Atakum Yat Limanı’nda ve Çatalçam Sahil Yolu’nda incelemelerde bulundu.

‘GELECEK KAYGISI’

Karaca, “Cumhuriyet Halk Partisi Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak partimiz adına Karadeniz Bölgemiz’deki 3 günlük sürecek olan doğa hakları ihlallerini yerinde görmek, bu ihlalleri yaşayan ve  bunun için mücadele eden örgütlerimizle birlikte bir dizi toplantı gerçekleştireceğiz. Yine Doğa Hakları İhlalleri İzleme Komisyonu oluşturacağız. Doğaya yaşam alanlarına ve yaşam alanlarının rantına ilişkin alınacak olan tedbirleri ve eylem planlarını inceleyeceğiz. Doğamızın, çevremizin ve yaşam alanlarımızın önümüzdeki 100 yıl içerisinde uğrayacağı değişimleri, gelecek nesillere bırakacak bir yaşam alanımızın kalıp kalmayacağı kaygısı ve endişesiyle sorunları bugünden tespit etmek ve buna ilişkin de çözüm önerilerimizi vatandaşlarımızla ve kamuoyuyla paylaşmak için buradayız” diye konuştu.

‘KAYNAKLAR HEBA EDİLİYOR’

Ulusal kaynakların harcandığına dikkat çeken Karaca, “Kurupelit Yat Limanı’nda gördüğümüz manzara ülkemizin ulusal kaynaklarının bir hiç uğruna heba edilişinin heba edilmekle kalmayıp arkasından giderek artan bir maliyet ile kaynaklarımızın nasıl yersiz ve haksız bir şekilde harcandığını ve bir takım yandaşlara nasıl peşkeş çekildiğinin aslında canlı tanıklığını da net bir şekilde görüyoruz. Buna ilişkin bugün burada yapacağımız toplantılarla da çözüm önerilerimizi de Samsun halkıyla paylaşacağız” dedi.

REKLAM ALANI