Dolar 44,8518
Euro 52,8672
Altın 6.917,29
BİST 14.201,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Çok Bulutlu
İstanbul
14°C
Çok Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 19°C

Samsun’da ‘EĞİTİMCİ’ TEPKİSİ ‘ARTIK YETER!..’

Samsun’da eğitimciler Şanlıurfa’daki silahlı okul saldırısı sonrası iş bırakarak yürüyüş düzenledi. Ortak açıklamada sorumluların hesap vermesi istendi

Samsun’da ‘EĞİTİMCİ’ TEPKİSİ  ‘ARTIK YETER!..’
15 Nisan 2026 17:25

Samsun’da eğitim sendikaları temsilcileri ve üyeleri, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşanan 16 eğitimci ve öğrencinin yaralandığı silahlı okul saldırısının ardından iş bırakma eyleminde bulundu. Eğitimciler ayrıca kent merkezinde yürüyüş düzenleyerek yaşanan saldırı protesto etti.

EĞİTİMCİ

VALİLİĞE KADAR YÜRÜDÜLER
Öğretmenevi önünden başlayıp Samsun Valiliği önüne kadar süren yürüyüş sonrası yapılan ortak açıklamada, “Bugün burada, Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir okulda yaşanan silahlı saldırının ardından bir kez daha derin bir öfke ve üzüntüyle toplandık. Okullar çocukların, öğretmenlerin ve tüm eğitim emekçilerinin kendini güvende hissetmesi gereken yerlerdir. Ancak bugün geldiğimiz noktada okullar, şiddetin, güvencesizliğin ve ihmallerin mekânına dönüştürülmektedir” denildi.

EĞİTİMCİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANI’NA TEPKİ
Eğitim-Sen Şube Başkanı İbrahim Özkaptan tarafından yapılan açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

“Okulları şiddet ortamına çeviren bu saldırıların nedeni, AKP iktidarı boyunca MEB’in başına geçirilen her bakanın öğretmenleri, laik bilimsel kamusal eğitimi hedef gösteren söylem ve politikalara imza atmasıdır. Önce 5 yıl müsteşarlığa atanan, sonrasında kararname ile bir gecede rektör, devamında bakan yapılan Yusuf Tekin’in kurduğu dildir, imza attığı politikalardır.

EĞİTİM YAŞAMSAL BİR HAKTIR
Eğitim piyasaya terk edilemeyecek kadar kamusal, güvenlik politikalarına indirgenemeyecek kadar yaşamsal bir haktır. Öğrencilerin ve eğitim emekçilerinin can güvenliğini sağlamak, siyasi iktidarın, milli eğitim bakanının en temel sorumluluğudur. Ancak bu sorumluluk açıkça yerine getirilmemektedir. O nedenle görevini yerine getiremeyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ‘in derhal istifa etmesi gerekmektedir.

EĞİTİMCİ

GÜVENLİ, LAİK, BİLİMSEL EĞİTİM
Bu ölümler kader değildir. Bu ölümler münferit olaylar değildir. Buradan bir kez daha haykırıyoruz: Okullarda şiddet istemiyoruz. Güvenli, laik, bilimsel ve kamusal eğitim istiyoruz.
Eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin can güvenliğini sağlayacak somut ve kalıcı önlemler derhal hayata geçirilmelidir. Okulların güvenliği göstermelik tedbirlerle değil, bütünlüklü kamusal politikalarla sağlanmalıdır. Sorumlular hesap vermelidir. Bu ihmallerin üzeri örtülemez!
Bizler eğitim emekçileri olarak şiddete karşı sessiz kalmayacağız. Okullar bizimdir, geleceğimizi karanlığa teslim etmeyeceğiz.”

Sibel TOPAL