Dolar 32,4390
Euro 34,7386
Altın 2.446,03
BİST 9.909,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Samsun’da Elektrikli SCOOTER DÖNEMİ!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hayata geçirilen elektrikli scooterları Samsunlular çok sevdi. Çevre dostu elektrikli scotterlara özellikle gençler yoğun ilgi gösterdi

Samsun’da Elektrikli SCOOTER DÖNEMİ!
REKLAM ALANI
5 Temmuz 2021 19:22

Bisiklet kullanımını teşvik etmenin yanında bütün sürdürülebilir ulaşım araçlarını da teşvik etmek için çalışmalar yürüten Samsun Büyükşehir Belediyesi, eğlenceli ulaşım aracı elektrikli scooterları Samsunluların hizmetine sundu. Çevreci, ekonomik ve eğlenceli bir ulaşım aracı olan elektrikli scooterlar Samsunlular tarafından da çok sevildi.

İSTASYON VE PARK ALANLARI OLUŞTURULACAK

Özellikle gençler tarafından yoğun olarak kullanılsa da her yaştan insan rahatlıkla deniyor. Scooterlar telefona indirilen uygulama aracılığıyla kiralanıyor. Uygulamaya kayıt olunduktan sonra 15 yaşından büyük olan vatandaşlar ödeme bilgilerini girerek scooterları kullanmaya başlıyor. Çevreci ulaşım araçlarının yaygınlaşması adına Büyükşehir Belediyesi olarak ciddi adımlar attıklarını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bunlardan biri de elektrikli scooterlardı. Yazılımları Türk mühendisler tarafından geliştirilen takip modüllü yerli ve milli yapım elektrikli scooterları Samsunluların hizmetine sunduk. Karadeniz Bölgesi’nde bisiklet kullanımının en çok yaygın olduğu şehir olan Samsun’da sağlıklı yaşam eğlenceyle buluştu. 3 aylık süreçte gözlem ve analizler yaparak istasyonları ve park alanlarını oluşturacağız” dedi.

GÜRKAN: ÇEVREVİ BİR ULAŞIM ARACI

Elektrikle çalışan ve düşük karbon salımıyla çevreyi koruyan scooterlar ilk etapta Golf Kulübü ile Körfez arasındaki bisiklet yolunda hizmet veriyor. İşletmeyi yapacak firma tarafından şu anda 251 adet scooterın hizmete sunulduğunu söyleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Kadir Gürkan, “Elektrikli scooterlar vatandaşlarımız tarafından çok sevildi. Özellikle gençler çok sevdi. Çevreci bir ulaşım aracı. Bir hobi gibi görülmesine rağmen alternatif bir ulaşım aracı olarak öne çıkıyor. Devam eden etaplarda elektrikli scooterları toplu taşıma araçları ile entegre ederek kombine bir toplu taşıma için altlık oluşturacağız. Çalışmalarımız 4 etap olacak. Şu anda 251 adet hizmette. 4 etabın sonunda bu rakam 500’e çıkacak. İlk etapta Golf Kulübü ile Körfez arasında hizmete sunuldu. Sonrasında Kuş Cenneti olacak. Üniversitemiz olacak. 4 etapta hem bisikletin hem elektrikli scooterın toplu taşıma entegrasyonunu sağlayacağız” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.