Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

SAMSUN’DA GÖRKEMLİ BULUŞMA!

Samsun’da 1956-57 öğretim yılında Mithat Paşa Ortaokulu adını alarak 66 yıldır binlerce mezun veren Mithatpaşa Ortaokulu ve Lisesi mezunları, dernek çatısı altında ilk buluşmasını gerçekleştirdi

SAMSUN’DA  GÖRKEMLİ   BULUŞMA!
REKLAM ALANI
8 Kasım 2022 16:06 | Son Güncellenme: 8 Kasım 2022 16:17

Samsun’da 27 Eylül 2021 tarihinde kuruluşunu ilan eden ve 12 Nisan 2021 tarihinde ilk genel kurulunu gerçekleştiren Mithatpaşa Mezunları Derneği’nin Şehir Kulübü’nde düzenlediği kahvaltılı etkinliğe tarihi lisenin emektarı öğretmenler, Okul Aile Birliği Başkanı ve Bodrum’dan gelerek etkinliğe katılan okul mezunu yazar H. Birol İnan’ın yanı sıra ortaokul ve lise mezunları da yoğun katılım gösterdi.

Samsun

KOÇANALI VE KARTAL’DAN SELAMLAMA KONUŞMASI
Kardeş okul mezun dernekleri Samsun Ticaretliler Derneği ve Samsun 19 Mayıs Lisesi Mezunları dernek başkanlıklarının da flamalarıyla temsil edildiği etkinlikte Mithatpaşa Mezunlar Derneği(MMD) Başkanı Neşe Koçanalı ve MMD Sekreteri Belma Nur Kartal yaptıkları konuşmalarıyla etkinliğe destek veren mezunları ve emek veren öğretmenleri selamladı.

Samsun

‘EL ELE, OMUZ OMUZA ÇALIŞALIM’
Dernek Başkanı Neşe Koçanalı, Başkan Yardımcısı Emin Kırbıyık, Dernek Sekreteri Belma Nur Kartal, Dernek Saymanı Sedat Uygun ve üyeler Salih Kuloğlu, Metin Erten, Erdal Kılıç’ı katılımcılara tanıttıktan sonra yaptığı konuşmada, “Bu kentin tarihi dokusunda çok önemli bir yere sahip olan, binlerce mezun vererek bu ülkeye üretken genç kadınlar ve erkekler kazandıran Mithatpaşa Lisesi’nin doğru ve nitelikli bir zeminde temsili için mezunlarla el ele çalışacağız. Tüm mezunlarımızı derneğe omuz vermeye çağırıyorum” dedi.

Samsun

MUSTAFA KEMAL’DEN KALAN MİRAS
MMD Sekreteri Belma Nur Kartal ise okulun tarihçesi, okula ismi verilen Mithat Paşa ve derneğin çalışmaları konusunda bilgi verdi. Kartal, “Tarihi okul binamız nereye taşınırsa taşınsın; içindeki kadrosu, öğrencileri ve birikimi bizimdir. Binalar gider, öğrencisi ve öğretmeniyle içindeki ışık ve bilim aydınlatmaya ve yaşamaya devam eder. Bir mezundaşınız olarak diyorum ki hepimizi dün Mithatpaşalı yapan yeteneklerimizdi ama bugün Mithatpaşalı kalmamızı sağlayacak olan karakterimizdir. Bu karakter ülkemizin bağımsızlığı uğruna kurtuluş ateşini Samsun’da yakan Mustafa Kemal’den mirastır bize. Hiçbir koşulda, ne ünvan ne maddi çıkar ne güç kazanmak uğruna karakterinden, dürüstlüğünden, onurundan taviz vermeyen Mithatpaşalılara selam olsun” sözleriyle katılımcıları selamladı.

Samsun

Yıllar sonra ilk kez okulu temsilen Mezunlar Derneğinin çatısı altında bir araya gelen ve birçok mezunun derneğe üye olarak destek ve güvenini sunduğu etkinlik, yeni buluşmalar, okul öğrencileri ve mezunlarla dayanışma dilekleriyle sona erdi.

Samsun

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.